Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:29 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Depistat în trafic, bănuit de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

ro

29 Jan, 2024 15:46 389 Marime text

Nr. 43 din 29 ianuarie 2024

BULETIN DE PRESĂ
 
 
Depistat în trafic, bănuit de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe
 
La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au efectuat activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Drumul Județean 171, prin Uriu.
 
Pentru control a fost oprit un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr de 20 de ani, din Căianul-Mic.
 
În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
 
Polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Petru Rareș au întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
          Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști într-un caz de amenințare
 
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de către o femeie cu privire la faptul că atât ea, cât și fiul acesteia au fost amenințați cu acte de violență de către soțul acesteia.
 
În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului în vârstă de 49 de ani din Telcișor, bănuit de comiterea faptei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de amenințare.
 
          Cercetat pentru furt calificat, identificat și reținut de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița
 
La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au dispus luarea măsurii preventive a reținerii pentru o durată de 24 de ore față de un tânăr de 25 de ani, din Budacu de Jos. Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.
 
Din probatoriul administrat de către polițiști a reieșit faptul că tânărul ar fi pătruns în imobilul unei femei din localitatea Budacu de Jos, profitând de faptul că aceasta este plecată din țară. De aici, persoana bănuită de comiterea faptei a sustras mai multe bunuri, respectiv o combină muzicală, un computer și mai multe sticle de băuturi alcoolice.
 
În urma activităților efectuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, bunurile sustrase, în valoare de aproximativ 4000 de lei au fost recuperate.
 
La data de 29 ianuarie a.c., tânărul de 25 de ani a fost prezentat magistraților cu propunere de luare a unei măsuri preventive, fiind în acest caz dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
 
          Autoturism neînmatriculat și cu număr fals, oprit pentru control de polițiștii din Beclean
 
La data de 28 ianuarie a.c., polițiștii din Beclean au depistat și oprit în trafic un autovehicul cu numere provizorii de înmatriculare care circula pe Drumul Județean 172K, prin localitatea Cireșoaia.
 
În urma verificărilor, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 35 de ani de ani din localitate, iar numerele aplicate autoturismului condus de acesta nu figurau ca fiind ale autoturismului în cauză, existând suspiciunea că sunt false. Totodată, autovehiculul nu figurează ca fiind  înmatriculat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările vor fi continuate de polițiștii din Beclean sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
         
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii