Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Armă deținută ilegal, identificată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase

ro

02 May, 2023 13:07 413 Marime text
Nr. 139 din 02 mai 2023
                        
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Armă deținută ilegal, identificată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase
 
            La data de 29 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat pe raza municipiului Bacău, un bărbat de 35 de ani, din comuna Luizi Călugăra care avea asupra sa o armă neletală supusă autorizării, deținută în mod ilegal.
Cel în cauză ar fi procurat arma prin intermediul unei platforme online, cu intenția de a o comercializa.
Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău vă informează că, pentru a putea procura arme neletale supuse autorizării, trebuie îndeplinite condițiile prevăzute la art. 57 din Legea 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.
Totodată, art. 342 alin. 2 din codul penal incriminează ca infracțiune deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării: Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
  •  
 
Posesor de mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, depistat de polițiști
 
       La data de 28 aprilie a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 1 Poliţie Bacău a depistat pe strada Alexei Tolstoi, un bărbat de 22 de ani, din localitate, pe numele căruia Tribunalul București a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea.
       Acesta este condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 10 zile de închisoare pentru săvârşirea  infracțiunii de instigare la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
       Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău.
 
 
A provocat accident după ce a condus sub influența alcoolului
 
 
      La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 08.30, o tânără de 29 de ani, din comuna Orbeni, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Orbeni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, răsturnându-se în afara părții carosabile.
         În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea unei pasagere de 79 de ani, aflată pe locul din dreapta față, aceasta fiind transportată la spital pentru investigaţii medicale de specialitate.
     Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilometru rezulatul fiind de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat.
      Aceasta a fost condusă la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în
vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
      Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe și vătămare corporală din culpă.
                                                                                                
 
A condus sub influența unei substanțe psihoactive
 
La data de 01 mai a.c., un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 33 de ani.
          Acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind negativ, după care a fost testat cu aparatul drugtest, rezultând valoare pozitivă, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice.
          A fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive.
 
Reținut de polițiștii oneșteni după ce a condus fără permis
 
La data de 01 mai a.c., în jurul orei 02.00, o patrulă de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Onești a depistat în trafic, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din comuna Buciumi.
        În urma verificarilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că, acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ulterior, tânărul a fost reținut de polițiști, pe bază de ordonanţă, pentru 24 ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
         S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 16 august 2022, tânărul în cauză a fost reținut de polițiștii oneșteni după ce ar fi condus un autoturism fără permis de conducere, iar în prezent se afla sub măsura controlului judiciar.
 
Depistați în trafic, sub influența alcoolului
 
La data de 30 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ciobănuș din localitate, deși avea o îmbibaţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
            Ulterior, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
         S-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
La data de 01 mai a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Onești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 39 de ani, din comuna Dofteana, în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertății din Onești, deși avea o îmbibaţie alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.
            Ulterior, a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
 
 
        Întocmit,
Ag. șef adj. de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii