Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiune a polițiștilor pentru combaterea neregulilor la regimul silvic

ro

15 Jan, 2024 15:25 504 Marime text
Nr. 11 din 15 ianuarie 2024
                        

 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiune a polițiștilor pentru combaterea neregulilor la regimul silvic
 
 
La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr. 171/2010, un bărbat de 50 de ani din orașul Dărmănești, pentru nereguli constatate la regimul silvic.
Din verificări a reieșit că, în perioada iulie – decembrie 2023, cel în cauză ar fi efectuat mai multe transporturi de material lemnos, depășind astfel cantitatea de 50 de m.c., fără a fi înregistrat ca transportator în aplicația SUMAL.
De asemenea polițiștii au dispus confiscarea valorică a cantității de 136 de m.c. de material lemnos, diferite specii, cu o valoare totală de peste 123.000 de lei.
 
  •  
 
Bărbat reținut de polițiști pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere
 
 
          La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat pe DN 11, în localitatea Oituz, un autoturism cu numere de înmatriculare străine și au  efectuat semnale regulamentare de oprire, dar acesta și-a continuat deplasarea.
          Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, la un moment dat acesta a părăsit partea carosabilă, rămânând împotmolit în albia unui râu. Conducătorul auto a încercat să se sustragă controlului fugind din autoturism, dar acesta a fost prins și imobilizat de polițiști.
          În urma verificărilor a reieșit că, persoana în cauză este un bărbat de 36 de ani, din localitate, care figurează în baza de date cu permisul de conducere anulat.
          Totodată, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilometru, acesta fiind condus la spital unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei sau consumului de substanțe psihoactive.
          După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
          Urmează să se aprecieze asupra luării sau, după caz, solicitării dispunerii unei măsuri preventive.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
  •  
 
Dosar penal după ce a tras cu arma
         
          La data de 13 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au fost sesizați despre faptul că, în localitatea Ardeoani, un bărbat ar fi tras mai multe focuri de armă de pe marginea unui drum.
          Din primele verificări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că, un bărbat de 66 de ani, din municipiul Moinești a tras mai multe focuri de armă de pe marginea DN 2G, doborând o pasăre din specia fazan.
          Cel în cauză este deținător legal de arme de vânătoare și autorizație de vânătoare valabilă în Fondul Cinegetic Poduri, pentru alte specii de păsări.
          Arma și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, totodată, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei conform Legii nr. 126/2004.
          De asemenea, polițiștii au dispus măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor.
          Cercetările sunt continuate în cadrului unui dosar penal sub aspectul săvârșirii braconaj cinegetic și uz de armă fără drept.
 
  •  
 
Șoferi depistați de polițiști în trafic sub influența alcoolului
 
La data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada 9 Mai din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii din Onești au depistat în flagrant delict, un tânăr de 21 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Scutarului din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind transportat ulterior la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.
 
  •  
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Onești au depistat în flagrant delict, o femeie de 43 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Belvedere din municipiu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportată ulterior la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
  •  
 
La data de 14 ianuarie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în flagrant delict, un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Sascut, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit că, autovehiculul nu avea asigurare de răspundere civilă obligatorie valabilă la momentul controlului.
            Polițiștii l-au sancționat contravențional pe cel în cauză, cu amendă în valoare de 2.320 de lei, de asemenea, luând măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numere de înmatriculare.
Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
  •  
 
Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool
 
La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, Poliția Municipiului Onești a fost sesizată despre faptul că, pe DN 11, în localitatea Livezi a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele cercetări a rezultat că, un bărbat de 61 de ani, din județul Brașov, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Livezi a pierdut controlul direcției de deplasare într-o curbă la stânga, părăsind partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp și oprindu-se în gardul unei locuințe.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
            Polițiștii au întocmit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.                                                                              
 
 
 
 
 
                                                                                                ÎNTOCMIT
            Ag. șef adj. de poliție             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii