Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:43 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Acțiuni pentru siguranța traficului rutier

ro

10 Mar, 2023 16:34 670 Marime text
ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE ALCOOL ȘI DROGURI LA VOLAN
 
 
Poliţiştii băcăuani au acționat pentru prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
 
 
În seara zilei de 09 martie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu specialiști ai Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea riscului rutier.
Acțiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.
          De asemenea, alături de polițiștii băcăuani au participat și specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, care au aplicat conducătorilor auto, un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoacitve în rândul conducătorilor auto din România, oferind și recomandări preventive cu privire la riscurile consumului de substanțe în general și la volan, în particular.
În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au efectuat un număr de 432 testări privind consumul de alcool la volan și au aplicat 84 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
Totodată, polițiștii au reținut în vederea suspendării 7 de permise de conducere pentru conducere sub influența alcoolului sau alte abateri la regimul rutier.
Poliţiştii rutieri vor continua activităţile specifice, pe drumurile din judeţ, pentru contracararea aspectelor negative din trafic și prevenirea accidentelor de circulație.
Recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte întocmai regulile de circulație pentru a ajunge cu bine la destinație!
 
 
 
             Întocmit,
Comisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii