Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:28 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric

ro

13 Dec, 2023 15:35 405 Marime text
Nr. 793 din 13 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor de distrugere, amenințare, violare de domiciliu și lovirea sau alte violențe, și au reținut un bărbat, de 26 de ani, din Boteni.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara de 09 decembrie a.c., pe fondul unui conflict spontan, cel în cauză, împreună cu un minor de 15 ani, ar fi pătruns, fără drept, într-o gospodărie din localitatea Boteni, unde ar fi amenințat, cu acte de violență, mai multe persoane și ar fi distrus capota și bara unui autoturism parcat.
După administrarea probatoriului, la data de 11 decembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar minorul este cercetat în stare de libertate.
În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 932 de persoane, au fost verificate 657 de autoturisme și au fost efectuate 412 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 255 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 57.000 de lei, dintre care 215 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 28 de permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 12 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.420 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 14, în valoare de 600 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 37, în valoare de 2.820 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate aproximativ 200 de persoane și verificate 89 de autoturisme.
Polițiștii au desfășurat activități și în zona unităților școlare, în special la intrarea și ieșirea elevilor de la cursuri/ore, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și fluidizarea traficului rutier.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 55 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat, în localitatea Micești, pe DN 73, doi bărbați, de 36 de ani, din Mioveni, respectiv 29 de ani, din Pitești, care conduceau autoturismele cu viteză excesivă, fiind înregistrați de aparatul RADAR cu viteza de 136, respectiv 125 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 70 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cei doi au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua 12 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Oarja au desfășurat o acțiune, pe raza localității Oarja, pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau conduc sub  influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
În cele trei ore ale acțiunii, poliștii au legitimat 51 de persoane, au verificat 48 de autoturisme și au efectuat 27 de testări cu etilotestul.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.395 de lei și a fost reținut un au reținut un permis de conducere.
 
  •  
 
În ziua 12 decembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului, acționând atât pe raza municipiului Câmpulumg, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.630 de lei și au reținut șapte permise de conducere pentru viteză.
 
Exemple:
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe DN 73 – Stâlpeni, un bărbat de 36 de ani, din București, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 130 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional  cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe DN 73 – Schitu-Golești, un bărbat de 35 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional  cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Din cercetări s-a stabilit că, în dimineața zilei de 18 ianuarie a.c., înaintea orelor de curs, trei elevi din cadrul unei unități de învățământ ar fi agresat fizic alți doi elevi, în timp ce se aflau în holul liceului.
La data de 19 ianuarie a.c., în urma probatoriului administrat, trei dintre tinerii implicați în starea conflictuală, de 17 ani, din Davidești, de 19 ani, din Mioveni, respectiv 17 ani, din Dârmănești, au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetați sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Pe parcursul cercetărilor, în urma probatoriului administrat, a fost extinsă urmărirea penală și față de un al patrulea tânăr, care a participat la starea conflictuală.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, pentru infracțiunile de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunilor de violare de domiciliu și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 16 noiembrie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Negrași, ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței fostei concubine, deși pe numele său, era emis, de către instanță, un ordin de protecție.
La data de 17 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat, de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Costești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
 Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Bughea de Jos.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar și privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează dependență, în special a celor cu efect psihoactiv, dar și aspecte privind regimul materiilor explosive, categorii de materiale pirotehnice, condiții de manipulare a acestora și consecințele legale în cazul utilizării necorespunzătoare.
La activități au participat 160 de elevi și 10 cadre didactice.
 
  •  
 
În ziua de 12 decembrie a.c., polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sf. Maria din municipiul Curtea de Argeș.
Au fost prezentate aspecte legate de educația rutieră, combaterea violenței dar și privind prevenirea utilizării necorespunzătoare și ilegale a articolelor pirotehnice.
La activitate au participat 35 de persoane.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii