Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 13 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Sancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric

ro

01 Dec, 2023 14:59 590 Marime text
Nr. 775 din 01 decembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți de polițiști
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt, și au reținut doi bărbați, de 28 de ani, din Moșoaia, respectiv 26 de ani, din Băbana.
Din cercetări s-a stabilit că, în seara de 29 noiembrie a.c., cei în cauză, împreună cu un minor de 17 ani, ar fi pătruns, fără drept, într-o gospodărie din municipiul Pitești, de unde ar unde fi demontat firele din cupru ale unui motor neutilizat, pe care le-ar fi strâns pentru a le sustrage, fiind surprinși de proprietari, care au anunțat poliția.
După administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentați de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, în fața instanței, care a dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie, și au reținut un bărbat de 53 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 29 noiembrie a.c., bărbatul în cauză, ar fi pătruns în locuința unde se aflau soția și fiica sa, deși pe numele său, era emis, de către polițiști, la data de 29 noiembrie a.c., un ordin de protecție provizoriu.
După administrarea probatoriului, la data de 30 noiembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt, și au reținut un tânăr de 21 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 29 noiembrie a.c., cel în cauză, ar fi sustras din vestiarul unui magazin din Pitești, 40, respectiv 90 de lei, din portofelele a două persoane.
După administrarea probatoriului, la data de 30 noiembrie a.c., tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunilor de însușirea bunului găsit, tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar, și au reținut o femeie de 36 de ani, din Curtea de Argeș.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 17 noiembrie a.c., în zona târgului săptămânal din Curtea de Argeș, femeia ar fi găsit un portofel, în care se aflau suma de 1.150 de lei și carduri bancare, pe care și le-ar fi însușit și de care ar fi dispus încercând să efectueze plăți la POS.
După administrarea probatoriului, la data de 29 noiembrie a.c., femeia a fost reținută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 48 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 1.479 de persoane, au fost verificate 996 de autoturisme și au fost efectuate 326 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 492 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 96.000 de lei, dintre care 397 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 82 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În perioada 29 noiembrie – 01 decembrie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și unități de învățământ.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 85 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.636 de lei, fiind reținute trei permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
- 22, în valoare de 4.600 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială;
- 62, în valoare de 5.945 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice;
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate aproximativ 400 de persoane și verificate circa 200 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancționat pentru că nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric
 
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 44 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Depistați sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 43 de ani, din Bălilești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 43 de ani, care conducea un autoturism pe strada Calea București din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În seara zilei de 30 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 58 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă,cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 și 337 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
În ziua de 29 noiembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș și jandarmi argeșeni, au efectuat o acțiune în fondul forestier național de pe raza comunei Merișani, ocazie cu care au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 18 și 56 de ani, toți din Merișani, în timp ce aveau asupra lor un motofierăstrău mecanic și două topoare și încărcau material lemnos într-un atelaj hipo.
Cu ocazia cercetării la fața locului, în proximitatea zonei depistării persoanelor în cauză au fost identificate 37 de cioate ale unor arbori care nu prezentau la baza marca silvică.
Materialul lemnos din atelajul hipo, respectiv 1,17 m.c. lemn foc speciile carpen și salcâm, a fost confiscat și predat unui reprezentant din cadrul Ocolului Silvic Curtea de Argeș.
De asemenea, în cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier national, conform Legii 46/ 2008, iar motofierăstrăul mecanic și cele două topoare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza orașului Mioveni.
 În urma verificărilor efectuate cu sprijinul unui specialist silvic, a rezultat că în mijlocul de transport se găsea, în plus față de cantitatea justificată cu documente de proveniență, și cantitatea de 2 mc de material lemnos de esență gorun.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, a fost confiscat și predat specialiștilor silvici.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii