Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut pentru furt calificat

ro

17 Oct, 2023 14:27 498 Marime text
Nr. 663 din 17 octombrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Reținut pentru furt calificat
 
 
În ziua de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au identificat și reținut un bărbat.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada 22 iulie – 07 octombrie a.c., un bărbat, de 70 de ani, din Rucăr, ar fi pătruns prin efracție într-o casă de vacanță, provocând distrugeri la o ușă și un geam, și sustrăgând două saltele și un televizor.
Valoarea prejudiciului a fost estimate la aproximativ 3.000 de lei.
În ziua de 16 octombrie a.c., în baza autorizării din partea instanței competente, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară la locuința persoanei în cauză, descoperind bunurile ce fac obiectul infracțiunii.
În aceeași zi, după administrarea probatoriului, bărbatul de 70 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță.
În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie, față de cel în cauză a fost dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Mandate puse în executare de polițiști
   
 
În ziua de octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigați Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, cu privire la un bărbat de 38 de ani, din Pitești, condamnat la un an închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
 
În ziua de octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigați Criminale Argeș au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Pitești, cu privire la un bărbat de 38 de ani, din comuna Moșoaia, condamnat la 9 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de furt.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
 
În ziua de octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Râmnicu Vâlcea, cu privire la un bărbat de 47 de ani, din comuna Cuca, condamnat la 8 luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept și furt de arbori, conform Legii 46/2008 – Codul Silvic.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 16 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități informativ-preventive, la Școala Gimnazială Merișani, din aceeași comună.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, dar șiu privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate riscurile consumului substanțelor care creează depăendență, în special a celor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 11 elevi și 2 cadre didactice.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii, polițiștii rutieri au aplicat aproape 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 42.495 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 19 permise de conducere și retragere a 11 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră
 
 
În ziua 30 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile de prevenire a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum sunt conducerea cu viteză excesivă sau sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Câmpulung, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri câmpulungeni au aplicat 18 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.350 de lei, au retras două certificate de înmatriculare și au reținut 7 permise de conducere (din care 6 pentru depășirea regimului legal de viteză).
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 16 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 45 ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism pe DN 73 – Schitu-Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.175 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Biciclist depistat sub influența alcoolului
 
 
În seara zilei de 16 octombrie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 57 de ani, din Tigveni, care se deplasa pe bicicletă, pe DJ 678A de pe raza aceleiași localități, fără a purta îmbracăminte fluorescent-reflectorizantă.
De asemenea, cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că cel în cauză se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare a abaterilor constatate, cel în cauză a fost sancționat cu avertisment, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 66 de filtre.
Au fost legitimate 1.108 de persoane, au fost verificate 602 autoturisme și au fost efectuate 354 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 308 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 65.000 de lei, dintre care 266 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 37 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 14 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 16 octombrie  a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
În cadrul acțiunilor, polițiștii de ordine publică au legitimat 231 de persoane și au verificat 83 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la 16 obiective, printer care și mai multe unități școlare.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.795 de lei, fiind retrase trei certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la mai multe societăți comerciale. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative în ceea ce privește modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii