Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Identificat și reținut de polițiști pentru furt

ro

27 Feb, 2024 14:35 359 Marime text
Nr. 137 din 27 februarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Identificat și reținut pentru furt calificat și distrugere
 
 
În dimineața zilei de 26 februarie a.c., în jurul orei 06:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăți comerciale din Bughea de Sus, de unde au sustras bunuri, după care ar fi incendiat mai multe bunuri în incinta magazinului.
În urma cercetărilor a rezultat că, în noaptea de 24 spre 25 februarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în incinta societății în cauză, de unde ar fi sustras țigări și băuturi alcoolice, după care ar fi incendiat mai multe obiecte din plastic și un generator electric.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere, conform arrt. 229 și 253 alin. 4 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.
În scurt timp, în baza cercetărilor și a activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, a fost solicitată și obținută autorizarea instanței pentru efectuarea unei percheziții domiciliare.
  În aceeași zi, polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au efectuat o percheziție, la o locuință de pe raza comunei Bughea de Sus.
Cu ocazia percheziției, polițiștii au descoperit și ridicat aproximativ 100 de pachete de țigări, de diferite sortimente, băuturi alcoolice precum și alte bunuri, susceptibile a proveni din săvârșirea infracțiunii ce face obiectul cercetărilor.
Ulterior, trei persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări, în baza mandatelor de aducere emise, printre care și un tânăr de 23 de ani, bănuit de săvârșirea faptei.
În urma administrării probatoriului, tânărul de 23 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27 februarie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
     
  •  
 
Identificat și reținut de polițiști pentru furt
 
 
În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au identificat și reținut bărbat de 37 de ani, din județul Covasna.
Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 7-9 iunie 2021, bărbatul în cauză ar fi pătruns prin efracție într-o locuință de pe raza municipiului Curtea de Argeș, de unde ar fi sustras bunuri.
În ziua de 26 februarie, cu sprijinul polițiștilor covăsneni, bărbatul a fost depistat și condus la sediul poliției, pentru cercetări, în baza unui mandat de aducere emis în cauză.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 37 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27 februarie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice, în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 908 persoane, au fost verificate 673 de autoturisme și au fost efectuate 325 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 416 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei, dintre care 346 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 45 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 252  de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 56.000 de lei,
În cadrul celor 43 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 15 permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 82 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
Tot în urma activităților desfășurate de polițiștii argeșeni pe linie rutieră, un conducător auto a fost depistați în timp ce conducea sub influența alcoolului, cu  o valoare a alcoolemiei mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat (respectiv 0,64), și o conducătoare auto a fost depistată conducând un autovehicul cu înmatricularea provizorie expirată, situații în urma cărora au fost întocmite dosare penale.
În acest context, poliţiştii rutieri argeșeni amintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai putea fi cu suspendare.
 
  •  
 
Depistați de polițiștii rutieri conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au depistat un tânăr de 20 de ani, din Ungheni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 65A, pe raza localității Buzoești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 114 km/h (cu 64 în plus față de limita legală).
De asemenea, în aceeași zi, polițiștii Formațiunii Rutiere Costești au depistat un bărbat de 31 de ani, din județul Dâmbovița, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DJ 503, pe un sectopr de drum din afara localității Negrași, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 153 km/h (cu 63 în plus față de limita legală).
Ca urmare a abaterilor, cei în cauză au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei fiecare, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat o femeie de 37 de ani, din Vulturești, care conducea un autoturism pe raza orașului Mioveni, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h (cu 69 în plus față de limita legală).
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1.485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Depistată conducând un autoturism cu valabilitatea înmatriculării provizorii expirată
 
 
În ziua de 26 februarie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Mioveni au depistat o femeie de 28 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe bld. Dacia din Mioveni, iar în urma verificărilor a rezultat că autorizația provizorie de circulație avea valabilitatea expirată.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 45 de ani, din județul Mureș, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza comunei Pietroșani, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii