Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut pentru furt calificat

ro

25 Aug, 2023 15:48 552 Marime text
 
Nr. 549 din 25 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut pentru furt calificat
 
 
În ziua de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, și au reținut un bărbat, de 26 de ani din comuna Drobosloveni, județul Olt.
Din cercetări, s-a stabilit că, în noaptea de 02 spre 03 august a.c., bărbatul ar fi sustras mai multe scule electrice din patru autoutilitare, parcate în localitatea Budeasa.
Pentru administrarea probatoriului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și Olt și polițiști criminaliști, au efectuat trei percheziții, în localitățile Drobosloveni, județul Olt și Budeasa, județul Argeș.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 30 de filtre.
Au fost legitimate 775 de persoane, au fost verificate 656 de autoturisme și au fost efectuate 190 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 383 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei, dintre care 327 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 52 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni în mediul urban
 
 
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.515 lei, dintre care 39 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 21 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
  •  
 
Sancționați de polițiști
 
 
În ziua de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 26 de ani, din județul Olt, care a adoptat un comportament agresiv, prin patinarea excesiv, în gol, a roților motoare, la plecarea de pe loc.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat, de 40 de ani, din Pitești, care avea aplicate folii de culoare închisă pe gemurile laterale față ale autoturismului, folii ce estompează vizibilitatea atât din exterior, cât și din interior, fără a deține omologare în acest sens.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a certificatului de înmatriculare.
 
  •  
 
Polițiștii argeșeni au desfășurat și activități informativ-preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și instituții publice din județ.
 
  •  
 
Conducând sub influența alcoolului, s-a răsturnat într-o râpă
 
 
În noaptea de 24 spre 25 august a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe DN 65, în localitatea Albota, a avut loc un eveniment rutier.
La fața locului s-au deplasat polițiștii rutieri, care au constatat faptul că, o femeie, de 32 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care conducea un autoturism, din direcția Slatina către Pitești, pe în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, într-o curbă periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.
În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Aceasta a fost testată cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care femeii i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196 și 336 din Codul Penal, iar cercetările continuă.
 
  •  
 
Articole contrafăcute descoperite de polițiști
 
 
În ziua de 24 august a.c., polițiștii        Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume.
Au fost verificate mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate comercializarea de articole vestimentare, pe raza municipiului Câmpulung.
În urma verificărilor efectuate, au fost identificate (expuse spre vânzare) și ridicate un număr total de 150 articole vestimentare și accesorii (treninguri, tricouri, pantaloni, șepci, ghiozdane), susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mai multe mărci înregistrate.
Ca urmare a celor constatate, au fost întocmite două dosare penale, conform art. 102 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de tituarii mărcilor înregistrate.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii