Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiștii de investigații criminale

ro

27 Jun, 2023 15:47 564 Marime text
Nr. 411 din 27 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
                                            
Reținut de polițiștii de investigații criminale
 
 
În ziua de 26 iunie a.c., politistii din cadrul Formațiunii Investigații Criminale Costești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, și au identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, din Costești.
Din cercetări, s-a stabilit că în perioada octombrie 2022- aprilie 2023, bărbatul ar fi postat diverse anunțuri în spațiul online, oferind prețuri atractive pentru achiziția de catalizatoare auto, împrejurare în care s-ar fi întâlnit cu mai multe persoane, cărora le-ar fi demontat catalizatoarele de pe autoturisme și, sub pretextul expertizării acestora, pleca și revenea cu alte catalizatoare, motivând faptul că nu sunt calitative și nu le mai poate achiziționa.
Pentru administrarea de probatoriu, în ziua de 26 iunie a.c., polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, emis de către intanța competentă.
În urma percheziției, au fost descoperite mai multe obiecte cu valoare probatorie, iar bărbatul în cauză a fost condus la sediul poliției.
După administrarea probatoriului, bărbatul de 24 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 230 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 15 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Au rămas fără permis, ca urmare a unor depășiri neregulamentare
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au depistat o femeie de 39 de ani, din Mușătești, care conducea un autoturism pe DN 7C, pe raza localității Merișani, și care a efectuat o depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu simplu, care desparte sensurile de mers.
Ca urmare a celor constatate, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un bărbat de 50 de ani, din Ciomăgești, care conducea un autoturism pe DN 67B, pe raza localității Poiana Lacului, și care a efectuat o depășire neregulamentară, încălcând marcajul longitudinal continuu, în dreptul marcajului trecerii pentru pietoni.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 870 de lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Drăganu  au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Caraș Severin, care conducea un autoturism, pe DN 7, pe pe raza localității Cotmeana, având dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Depistat că a condus sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 26 iunie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în localitatea Bradu, a avut loc un eveniment rutier.
Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că, pe DJ 659, în localitatea Bradu a avut loc un eveniment rutier, între un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Costești și un autoturism, condus de un bărbat de 28 de ani, din Recea, eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale.
În urma verificărilor efectuate de polițiști, bărbatul de 32 de ani a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
De asemenea, ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, acesta indicând o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 28 de ani, din Recea, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 martie a.c., în jurul orei 17:30, un bărbat de 37 de ani, ar fi condus un autoturism, pe DJ 732, pe raza comunei Vlădești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma analizelor de specialitate, a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii