Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Activități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore

ro

10 Apr, 2024 14:41 264 Marime text
Nr. 259 din 10 aprilie 2024
 
Activități preventive desfășurate de polițiști în școli în ultimele 24 de ore
 
 
În cursul zilei de 9 aprilie a.c., polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș și cei ai Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități preventive în trei unități de învățământ, cu un total de peste 150 de beneficiari, din care peste 140 de elevi.
Activitățile din ultimele 24 de ore au avut următoarele scopuri:
- asigurarea unui climat de siguranță, respectiv prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
- prevenirea consumului de substanțe ce creează dependență, în special a produselor psihoactive;
- prevenirea evenimentelor rutiere cu victime copii, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.
În cadrul întâlnirilor, polițiștii au prezentat aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală în situații specifice mediului școlar.
De asemenea, au fost prezentate elevilor consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, aspecte privind siguranța în mediul on-line, precum și aspecte privind traficul de persoane.
Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:
- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Radu cel Mare” din Bogați, beneficiari fiind un total de 48 de elevi și 4 cadre didactice.
- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Alexandru Davila” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 25 de elevi și 2 cadre didactice.
- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș au desfășurat activități preventive la Liceul Tehnologic din Topoloveni, beneficiari fiind 29 de elevi și 2 cadre didactice.
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială din Băbana, beneficiari fiind un total de 78 de elevi și 8 cadre didactice.
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii