Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă

ro

22 Sep, 2023 14:40 622 Marime text
Activități preventive desfășurate de polițiști în școli

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială „Elena Davila Perticari” din comuna Izvoru.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor.
Totodată, au fost prezentate și efectele și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
De asemenea, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat în incinta unității școlare, pentru creșterea siguranței elevilor și a cadrelor didactice în spațiile școlare și adiacente acestora, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, conform Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, precum și a respectării prevederilor legale privind comercializarea și consumul  produselor din tutun, fapte ce constituie contravenții prevăzute de Legea nr. 349/2002.
La activitățile desfășurate de polițiștii Biroului Siguranța Școlară din ultimele 24 de ore au participat în total 50 de elevi și 4 cadre didactice.

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială ,,George Topârceanu”, cu elevi ai claselor pregătitoare.
În cadrul activităților au fost prezentate aspecte privind victimizarea în rândul minorilor, precum și privind siguranța în timpul deplasării spre și dinspre școală, în cadrul Programului de prevenire a victimizarii minorilor.
La activitățile desfășurate de polițiștii de prevenire în ultimele 24 de ore au participat în total 110 elevi și 6 cadre didactice.

Reținut de polițiști în urma unei agresiuni

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârțirea infracțiunii de loviri sau alte violențe, și au identificat și reținut un bărbat de 45 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 12 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, bărbatul în cauză ar fi avut un incident în trafic cu conducătoarea unui alt autoturism, în cadrul căruia i-ar fi blocat înaintarea, după care ar fi lovit pe conducătoarea auto, provocându-i leziuni.
În ziua de 21 septembrie, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 22 septembrie, cel în cauză să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești,au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a subvstanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat 231 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 36.000 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 17 permise de conducere și retragere a 11 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 31 de ani, din Schitu Golești, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h (mai mult cu 63 de km/h față de limita legală).
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențioanl cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Depistat de polițiști conducând fără a deține permis

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat o femeie de 33 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism pe DJ 704 de pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu figurează cu permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Conducea sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Leordeni au depistat un bărbat de 43 de ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Leordeni, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Conducea fără drept și sub influența alcoolului

În ziua de 21 septembrie a.c., în jurul orei 19:00, polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Buzoești au depistat un bărbat de 29 de ani, din Recea, care conducea un moped pe DN 504 de pe raza localității de domiciliu, iar în urma verificării în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu figurează cu permis de conducere.
Totodată, cel în cauză se afla sub influența alcoolului.Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 și 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Depistat de polițiști conducând deși avea dreptul de a conduce suspendat

În ziua de 21 septembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești au depistat un bărbat de 31 de ani, din Ștefănești, care conducea o autoutilitară, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Societate sancționată pentru nereguli silvice

În ziua de 21 septembrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu specialiștii din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Județean Argeș, au verificat activitatea unei societăți comerciale cu sediul și un punct de lucru pe raza comunei Davidești.
În urma verificărilor s-au stabilit diferențe între stocul scriptic și cel faptic, respectiv faptul că societatea nu deținea în depozit cantitatea de 5.00 m.c. lemn foc (speciile fag, plop tremurător și salcie căprească). De asemenea, din verificări s-a constatat că societatea deținea în plus față de stocurile scriptice din programul SUMAL 2.0, cantitatea de 0,72 mc lemn foc( gorun și tei).
Ca urmare a abaterilor constatate, societatea a fost sancționată cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. Totodată, cantitatea lipsă, de 5 mc lemn foc, în valoare de 981,28 lei, a fost confiscat valoric, iar cantitatea de 0,72 mc lemn foc deținut fără justificare legală, a fost confiscat și predat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Topoloveni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii