Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Activități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

ro

14 Mar, 2024 15:43 490 Marime text
Nr. 183 din 14 martie 2024
 
 
Știre de presă:
Activități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți
 
 
În ziua de 13 martie a.c., polițiștii argeșeni au continuat activitățile preventiv-educative, beneficiari fiind un total de 167 de persoane, făcând parte din elevi de ciclu gimnazial, de liceu, dar și părinți și cadre didactice.
 
Activitățile din ultimele 24 de ore au avut următoarele scopuri:
- prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
- prevenirea evenimentelor rutiere, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație;
- cunoașterea atribuțiilor și rolului meseriei de polițist pentru societate.
 
Ocazionat de întâlnirile avute cu copiii, cu părinți ai acestora, dar și cu mai multe cadre didactice, polițiștii au prezentat aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală în situații specifice mediului școlar.
 
Totodată, au fost prezentate elevilor și consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, aspecte privind siguranța în mediul on-line, precum și aspecte privind traficul de persoane.
 
Activitățile din ultimele 24 de ore au fost desfășurate după cum urmează:
 
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Oprea Iorgulescu” din municipiul Câmpulung, beneficiari fiind 51 de elevi.
 
- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Theodor Aman” din municipiul Câmpulung, beneficiari fiind 42 de elevi.
 
- polițiștii Postului de Poliție Mărăcineni din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au desfășurat activități preventive la Liceul Tehnologic nr. 1 Mărăcineni, beneficiari fiind 30 de elevi din clasele a X-a și a XI-a, precum și 3 cadre didactice.
- polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Mocanu” din Rociu, beneficiari fiind 28 de părinți, 10 elevi și 3 cadre didactice.
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii