Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

ro

08 Jan, 2024 15:44 419 Marime text
Nr. 12 din 08 ianuarie 2024
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 884 de persoane, au fost verificate 645 de autoturisme și au fost efectuate 398 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate în cele 24 de ore, au fost aplicate 338 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 91.000 de lei, dintre care 279 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 52 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 22 permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 83 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.180 de lei, dintre care 21, în valoare de 2.900 de lei, au fost ca urmare a unor abateri privind normele de conviețuire socială și 60, în valoare de 5.280 de lei, privind abateri de la normele de circulație pe drumurile publice.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind identificate și sancționate două femei, de 26 de ani, respectiv 34 de ani, care apelau la mila publicului.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Depistat de polițiști în timp ce conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 29 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere că rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 alin.1 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
  
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat o tânără de 20 de ani ani, din Ștefănești, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73 – Stâlpeni, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 108 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cea în cauză a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 1485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 32 de ani, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe raza localității Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 113 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 47 de ani, din Bughea de Sus, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe DN 73 – Mihăești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 115 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Tot în ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 62 de ani, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe raza localității Mioveni, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 117 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua de 07 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat de 25 de ani, din Câmpulung, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe bulevardul Frații Golești, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 120 de km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1485 de lei, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii