Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

ro

10 Aug, 2023 14:29 569 Marime text
Nr. 518 din 10 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 33 de filtre.
Au fost legitimate 924 de persoane, au fost verificate 601 autoturisme și au fost efectuate 148 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 383 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei, dintre care 316 sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 52 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 19 permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 74 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.855 de lei, fiind reținute patru permise de conducere.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind desfășurate și activități de informare şi prevenire la societățile comerciale cu actiuvitate pe timpul nopții legislației privind comercializarea produselor din alcool și tutun către minori. Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările privind modificările legislative cu privire la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la modul de organizare și executare a serviciului de pază, la mai multe societăți comerciale și instituții publice.
Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Sisteme de Securitate au depistat, în cadrul unui control efectuat la o instituție din localitatea Mărăcineni, un agent de pază, de 47 de ani, aflat în serviciul de pază în postul control  de la intrarea principală, care se afla sub influența alcoolului.
Acesta  a fost sancționat cu amendă în valoare de 300 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 46 lit.m) rap. la art. 52 lit.e) din Legea nr. 333/2003 rep.
 
  •  
 
Depistată conducând sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești  au depistat o femeie, de 32 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, pe DN 73 C, pe raza localității Domnești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
Având în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea un moped neînmatriculat
 
 
În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 65 de ani, din Stâlpeni, care conducea, pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, un ATV, care nu figurează înmatriculat sau înregistrat.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.
 
  •  
 
Conducea fără drept, un autoturism neînmatriculat
 
 
În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat un bărbat, de 66 de ani, din București, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Curtea de Argeș, având dreptul de a conduce suspendat.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că autoturismul avea plăcuțele de înmatriculare reținute.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Articole contrafăcute descoperite de polițiști
 
 
În ziua de 09 august a.c., polițiștii        Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardul unor branduri de renume.
Au fost verificate mai multe societăți comerciale cu obiect de activitate comercializarea de articole vestimentare, pe raza orașului Mioveni.
În urma verificărilor efectuate, au fost identificate (expuse spre vânzare) și ridicate un număr total de 350 articole vestimentare și accesorii (treninguri, tricouri, șepci, genți), 26 de perechi de pantofi sport și 20 de parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, purtând însemnele, desenele și modelele referitoare la mai multe mărci înregistrate.
Ca urmare a celor constatate, au fost întocmite două dosare penale, conform art. 102 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, prejudiciul cauzat urmând a fi comunicat de tituarii mărcilor înregistrate.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.
În ziua de 03 aprilie 2023, în jurul orei 19:00, polițiștii au depistat, în trafic, un bărbat de 48 de ani, din București, care conducea un autoturism, pe Calea Drăgășani, din Pitești, fără a poseda permis de conducere.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
În ziua de 09 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 08 iulie a.c., în intervalul 19:00-20:00, un bărbat, identificat ulterior ca fiind un bărbat de 53 de ani, din orașul Pantelimon, judetul Ilfov, ar fi înșelat angajatele a două săli de jocuri de noroc, din Bascov și Ștefănești, cu sume de 1.300, respectiv 1.100 de lei.
Cel în cauză ar fi folosit pretextul de a schimba o sumă de bani în bancnote cu valoare mai mică, după care ar fi cerut, din nou schimbarea în bancnote cu valoare mare, sustrăgând în prealabil sume de bani din teancul de bancnote primit de la persoana vătămată.
Precizăm faptul că, în ziua de 26 iulie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a arestului la domiciliu.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activităţi  de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au actionat pentru prevenirea si combaterea transportului ilicit de materiale lemnoase, pe raza de competență, împrejurare în care au depistat un bărbat de 24 de ani, din Valea Mare Pravăț, care transporta material lemnos cu un atelaj hipo, pe raza comunei Stoenești, fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 1,2 mc de material lemnos, de esență fag.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsurile complementare de confiscare a materialului lemnos și a mijloacelor folosite.
 
  •  
 
De asemenea, polițiștii Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un alt tânăr, de 22 de ani, din Schitu Golești, care transporta, pe raza localității Godeni, material lemnos cu un atelaj hipo, fără documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se găsea cantitatea de 1 mc lemn de foc, de esență fag.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii