Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice

ro

21 Jul, 2023 13:04 534 Marime text
Nr. 468 din 21 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 57 de filtre.
Au fost legitimate 995 de persoane, au fost verificate 738 de autoturisme și au fost efectuate 178 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 331 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 70.000 de lei, dintre care 270 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 42 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite în cadrul acțiunii, au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care patru pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate 173 de persoane și au fost verificate 50 de autovehicule.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.125 de lei, dintre care 14, în valoare de 5.400 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și 34, în valoare de 3.425 de lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost continuate activităţile de informare şi prevenire a cetăţenilor din cartierele unde locuiesc preponderent persoane vârstnice, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
 
  •  
 
Sancționat pentru conducere agresivă
 
 
În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului au depistat un tânăr, de 24 de ani, din Pitești, care conduceau un autoturism, pe DN 67 B, având un comportament agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice, prin patinarea excesivă, în gol, a roților, la plecarea de pe loc.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Conduceau fără drept
 
 
În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Poiana Lacului, care conducea un motociclu, pe raza localității de domiciliu, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu este posesor de permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 335, din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Stoenești, care conducea un autoturism, pe raza localității de domiciliu, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta nu este posesor de permis de conducere.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 335, din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
În ziua de 20 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un bărbat, de 27 de ani, din județul Galați, care conducea un autoturism, pe DN 7, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că aceasta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 335, din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, privind săvârșirea infracțiunilor punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul și fără a poseda permis de conducere.
În ziua de 13 mai 2022, în jurul orei 23:00, polițiștii au depistat, în trafic, pe Șoseaua Națională din Câmpulung, un bărbat de 30 de ani, din Schitu Golești, care conducea un ATV neînmatriculat sau neînregistrat, fără a poseda permis de conducere.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, cu propunere de trimitere în judecată.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În dimineața zilei de 20 iulie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeș – Serviciul Rutier, Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii și Biroul Siguranță Școlară, alături de polițiștii Poliției Municipiului Câmpulung și împreună cu reprezentanți din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, au desfăşurat activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative, pe raza municipiului Câmpulung.
De asemenea, polițiștii de prevenire au desfășurat activități de informare a cetățenilor pentru prevenirea faptelor cu violență, contra persoanei și contra patrimoniului.
În cadrul activităților desfășurate, conducătorilor auto le-au fost aduse la cunoștință modificările legislative în materie penală, respectiv, în cazul conducătorului auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei acesta va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Polițiștii vă recomandă să nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.
Consumul de alcool poate cauza: deficiențe de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării și a vigilenței, crearea unei stări de relaxare și somnolență.
 
Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere, aflate sub influența alcoolului sau a drogurilor!
 
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii