Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:19 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

ro

27 Jul, 2023 14:18 566 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
Infracțiune rutieră
 
            La data de 26 iulie a.c., în jurul orei 23.48, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 28 de ani, din Pâncota, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Radnei. Din verificări a reieșit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat. Cel în cauză este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice cu dreptul de a conduce suspendat.
  •  
 
Acțiune preventivă în municipiu
 
            Polițiștii din municipiu, cu sprijinul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontiră Arad și al Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara au desfășurat la data de 26 iulie a.c., o acțiune preventivă, pe raza de competență, cu scopul menținerii unui climat de ordine și liniște publică și impunerii respectării legislației rutiere.
            În cadrul activității au fost legitimate 88 de persoane și verificate 71 de autovehicule. 24 de persoane au fost conduse la sediul poliției, în vederea stabilirii unor aspecte de interes operativ (identitate, stare civilă, etc.) acestea fiind amprentate și fotografiate de polițiștii criminaliști.
            Au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, din care 2 conform Legii 61/1991, privind ordinea și liniștea publică, iar restul pentru nerespectarea legislației rutiere. Valoarea sancțiunilor a fost de 10.860 de lei, fiind totodată reținut 1 permis de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare. Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ.
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 112  sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 44.000 de lei, din care 43 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.
Au fost reținute 5 permise de conducere și retrase 4 certificat de înmatriculare.
Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii