Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

08 Aug, 2023 11:19 473 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
08 august 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
În doar 24 de ore, echipajele operative au intervenit la peste 1.800 de solicitări înregistrate la nivel național.
 
Astfel, pompierii salvatori din întreaga țară au acționat pentru stingerea a 94 de incendii, prevenind astfel extinderea flăcărilor și limitând pagubele materiale potențiale. Din totalul acestora, 57 de intervenții au fost la arderi necontrolate ( miriști, vegetație uscată și deșeuri), suprafață afectată fiind de peste 50 de hectare.
 
De asemenea, echipajele SMURD au intervenit la 1.461 de solicitări, în urma cărora 1.700 de persoane au primit asistență medicală de urgență. În 9 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor rămase captive în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.
 
Totodată, în perioada analizată, colegii noștri au gestionat cu promptitutine 273 misiuni, pentru deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase și alte tipuri de intervenții destinate protecției comunităților.
 
Pentru protecția populației, au fost transmise 15 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT privind prezența animalelor periculoase (urși) în proximitatea comunităților  din județele AG (1), BZ (2), HR (10), NT (1) și VL (1).
 
Pe lângă aceste situații, pompierii au continuat acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin derularea activităților specifice în zona de frontieră. Astfel, în data de 07.08.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 127 de pompieri și 54 de mijloace tehnice.
 
**
 
Echipajele de intervenție rămân la datorie și sunt pregătite să gestioneze cu eficiență situațiile de urgență înregistrate în dinamica operativă, la nivel național.
 
NU UITAȚI! Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri. Respectați recomandările noastre și parcurgeți sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile și modul de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.
 
Accesați platforma națională de pregătire https://fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU, disponibilă gratuit pe App Store și Google Play.Store și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii