Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

04 May, 2023 13:48 498 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
4 mai 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Peste 1.200 de persoane asistate medical, 81 de incendii, 9 misiuni pentru descarcerare și alte 193 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
În cursul zilei de ieri, 11 aprilie 2023, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.534 de situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea a 81 de incendii, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.251 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
 
Tot în cursul zilei de ieri, pompierii au gestionat cu promptitudine 146 de misiuni destinate protecției comunităților și au intervenit cu echipaje de descarcerare în cazul a 9 accidente rutiere.
 
Două astfel de accidente, soldate cu victime, au avut loc în județele Constanța și Călărași. Evenimentul rutier din județul CT s-a produs în jurul orei 15.00, între un autotren (încărcat cu cereale) și două autoturisme, pe raza localității Lumina. În urma accidentului au rezultat 6 victime, dintre care 2 persoane (femeie - 38 ani și bărbat - 55 ani) au fost declarate decedate, 2 au fost transportate la spital, iar alte 2 au fost asistate medical la fața locului, refuzând transportul la spital.
 
La scurt timp după incidentul din județul CT, un alt accident grav s-a produs la km 94 pe Autostrada A2, în județul CL, pe raza localității Vâlcelele. În eveniment au fost implicate un microbuz, o autoplatformă, o autoutilitară. În urma acestui accident, 5 victime au fost transportate la spital, conștiente.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii