Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

03 May, 2023 11:55 467 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
03 mai 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
peste 1.350 de persoane asistate medical, 75 de incendii și
alte 195 de misiuni pentru protecția comunităților
 
În cursul zilei de ieri, 02 mai 2023, salvatorii au intervenit pentru gestionarea a 1.667 de situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
Echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea a 75 de incendii, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.392 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 5 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere. 
 
Concomitent cu aceste tipuri de intervenții, pompierii au gestionat cu promptitudine 195 de misiuni destinate protecției comunităților.
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
❗Un incendiu violent s-a produs pe raza municipiului Roman din județul Neamț, la trei operatori economici. Ajunse la locul solicitării, echipajele de stingere au constatat că arderea se manifesta pe o suprafață de aproximativ 2.500 mp. După mai multe ore de luptă continuă cu flăcările, salvatorii au lichidat incendiul, fără a fi înregistrate victime.
 
❗O altă misiune solicitantă a pompierilor militari din județul Hunedoara a avut loc în localitatea Pogănești, unde echipajele de stingere au acționat pentru gestionarea urmărilor unui incediu izbucnit la o gospodărie. Colegii noștri au acționat pentru localizarea, limitarea și lichidarea flăcărilor, eliminând pericolul de propagare la o casă din vecinătate. Incediul a fost lichidat, suprafața afectată fiind de aproximativ 150 mp.
 
De asemenea, în perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 10 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 8 mesaje privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Brașov (3), Covasna (1), Harghita (2) și Mureș (2), 1 mesaj privind producerea unui incendiu (în județul Giurgiu) și 1 mesaj privind dispariția unui minor (în județul Dolj).
 
Pe lângă aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră. Astfel, în data de 02.05.2023, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 233 de pompieri și 155 de mijloace tehnice.
 
În continuare, echipajele operative rămân la datorie pentru gestionarea cu eficiență a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
 
Totodată, evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii