Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

20 Apr, 2023 12:06 472 Marime text
 
BULETIN DE PRESĂ
 Nr. 104 din 20 aprilie 2023
 
Bilanțul zilei de ieri (19.04.2023)
 
❗1.591 situații de urgență gestionate la nivel național
❗1.354 de persoane asistate medical de echipajele SMURD
 
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerare, deblocare sau salvare persoane și animale din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple din cele peste 1.500 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Bihor, Prahova, Cluj și Mureș.
 
O pondere de peste 85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD (1.370 cazuri din totalul de 1.591 situații de urgență gestionate).
 
De asemenea, pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea celor 48 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 168 de misiuni pentru protecția comunităților.
 
O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 19 persoane aflate în dificultate.
 
❗ O misiune relevantă, care a presupus atenție sporită din partea colegilor noștri ieșeni, a avut loc în cursul zilei de ieri, în urma producerii unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, pe raza localității Lețcani. Echipajele de paramedici sosite la locul evenimentului au asistat medical două persoane, pe care ulterior le-au transportat la spital pentru investigații medicale de specialitate.
 
❗Un alt eveniment relevant, la care au fost solicitați să intervină salvatorii, a avut loc tot ieri, în municipiul Satu Mare. Echipajele de intervenție sosite la locul evenimentului au constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum din interiorul unui apartament situat la etajul al treilea al unui bloc de locuințe. Concomitent cu acțiunea de stingere, au fost constituite echipe de căutare-salvare a eventualelor victime surprinse de incendiu în interior. Colegii noștri au evacuat 9 persoane pe care le-au asistat medical la fața locului, însă nu a fost necesar transportul acestora la o unitate medicală. Din fericire, salvatorii au lichidat incendiul în limitele găsite.
 
Pentru evitarea unor astfel de situații nedorite, vă reamintim că manifestarea unui comportament preventiv este esențială pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!
 
În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs), în județele Brașov, Buzău și Vâlcea.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 230 pompieri salvatori cu 154 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii