Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore

ro

19 Apr, 2023 12:24 544 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
19 aprilie 2023
 
Bilanțul misiunilor din ultimele 24 de ore
 
Ziua de ieri, 18.04.2023, s-a dovedit a fi una solicitantă pentru pompierii salvatori. Astfel, în cursul zilei de ieri, colegii noștri au intervenit în 1.542 de situații de urgență, cele mai numeroase dintre acestea fiind înregistrate în zona București-Ilfov și în județele Mureș, Prahova, Cluj și Timiș.
 
La nivel național, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au gestionat 1.305 misiuni, în urma cărora 1.303 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical.
 
Totodată, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 50 incendii înregistrate la nivel național.
 
Concomitent cu misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și a celor de stingere a incendiilor, echipajele de intervenție au gestionat cu promptitudine 178 de misiuni pentru protecția comunităților, 10 persoane aflate în dificultate fiind salvate datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.
 
O atenție deosebită a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 9 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.
 
❗O astfel de intervenție este cea a salvatorilor mureșeni care au acționat, ieri, pentru gestionarea urmărilor impactului produs între patru autocamioane, în localitatea Hădăreni. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au  extras și acordat îngrijiri medicale unei persoane, iar ulterior, aceasta a fost transportată la o unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate.
 
❗ Pompierii militari ialomițeni au intervenit ieri, pe raza localității Perieți, în urma unui accident rutier în care a fost implicat un autoturism. La locul intervenției, colegii noștri au acordat prim ajutor celor trei victime implicate în evenimentul rutier, dintre care un minor, ulterior acestea fiind transportate la spital pentru investigații medicale de specialitate.
 
În perioda de referință, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs) în județele Argeș, Covasna și Mureș.
 
Totodată, pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 219 pompieri salvatori și 153 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
De asemenea, pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, salvatorii rămân la datorie, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.
 
 
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii