Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Infotrafic Situația traficului la ora 07.00

ro

09 May, 2023 09:45 623 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice. 
Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța și A3 București-Ploiești, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații locale sub formă de ploaie ușoară.
 
La nivelul țării se circulă în general în aceleași condiții de ploaie măruntă pe alocuri, carosabilul fiind umed, iar valorile de trafic în creștere la intrările în marile orașe.
 
Circulația rutieră rămâne restricționată, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, pe DN 7CC - Centura Călimănești, km. 3+150 de metri, Călimănești, jud. Vâlcea. Traficul se desfășoară pe un singur fir, alternativ, cu ajutorul semafoarelor și semnalizat cu balize și indicatoare.
 
De asemenea, se menține restricția de circulație și pe DN 67C (Transalpina), la kilometrul 105+200 de metri, loc. Tău Bistra, județul Alba, unde traficul se desfășoară alternativ, pe un fir, tot ca urmare a căderilor de pietre de pe versanți, fiind restricționată banda de mers de lângă versant, care este semnalizată corespunzător.
 
Totodată, circulația rutieră este restricționată pe DN 1, tronson kilometric 88+870 - 99+400 de metri, localitatea Bănești, județul Prahova, pentru executarea lucrărilor de reabilitare la podul peste râul Doftana. Traficul se desfășoară alternativ pe sensul Brașov - Ploiești, respectiv banda 1 pentru urcare, iar banda 2 pentru coborâre.
 
Iar pe Autostrada A2 București-Constanța se realizează activități premergătoare de  instituire a restricției de circulație în zona podurilor situate la kilometrul 103+338 metri. Traficul va fi oprit pe ambele sensuri pe prima bandă și pe cea de urgență, cu deviere pe a doua bandă.
 
Pentru că la nivelul țării se circulă în general pe un carosabil umed, pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să mărească distanţa regulamentară între vehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers, evitând manevrele riscante și să ia în considerare faptul că distanță de frânare crește pe un carosabil umed.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii