Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:11 27 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGPR Infotrafic Situația traficului

ro

25 Jan, 2023 09:06 357 Marime text

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, nu sunt sesizate evenimente rutiere care să impună oprirea circulației pe autostrăzi sau pe drumuri naționale.
Pe DN 67C Novaci-Rânca, județul Gorj, sunt semnalate depuneri de polei, fără a fi produse evenimente rutiere. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.


Pe majoritatea drumurilor din județul Prahova sunt precipitații sub formă de burniță, iar pe DN 1A Ploiești-Brașov ninge slab, carosabilul fiind umed. Se acționează cu material antiderapant.


De asemenea, sunt semnalate precipitații sub formă de burniță care favorizează depunerea de polei pe mai multe artere rutiere din județele Gorj, Argeș și Dâmbovița.


Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 100 de metri pe DN 71, între loc. Fieni și cota 1000, județul Dâmbovița.


Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 130-212 (Ștefan cel Mare-Constanța) sunt precipitații sub formă de ninsoare slabă, fără restricții de circulație sau evenimente rutiere în desfășurare. Se acționează preventiv cu utilaje de deszăpezire.


Pe autostrada A3 București-Ploiești sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul este umed, iar valorile de trafic sunt în ușoară creștere.


Pe A1 București-Pitești se circulă pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună și fără evenimente rutiere în desfășurare. Valorile de trafic sunt în creștere pe sensul de intrare în Capitală, începând din localitatea Ciorogârla.


Din data de 19 ianuarie, traficul este oprit pe DN 57 Orșova – Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localității Cozla, județul Caraș-Severin, pentru îndepărtarea pietrelor de mari dimensiuni, căzute de pe versant. Traficul se desfășoară deviat pe ruta Orșova – DN 6 - DN 57B - Oravița - DN 57 -Moldova Nouă.


Totodată, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea - Sibiu, între localitățile Lazaret și Boița (jud. Sibiu), tronsonul kilometric 246+700 și 246+900, traficul a fost restricționat pe o bandă în urma unei surpări apărute în zona taluzului. Circulația este dirijată prin semafor, pe timpul nopții, iar pe timpul zilei prin piloți de trafic.


Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.
Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.


 Informații în timp real despre restricțiile de trafic determinate de evenimente rutiere pot fi accesate pe site-ul oficial - www.politiaromana.ro - secțiunea INFOTRAFIC.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii