Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:20 03 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - MAI Întrevederea viceprim-ministrului Gabriel Oprea cu ministrul afacerilor interne din Republica Moldova - 27 august 2014

ro

27 Aug, 2014 18:01 1067 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a avut astăzi, 27 august a.c., la Chișinău, o întrevedere cu ministrul afacerilor interne al Republicii Moldova, Dorin Recean, ocazie cu care oficialul român a reafirmat sprijinul constant pe care România îl acordă țării vecine în procesul de modernizare a instituțiilor statului și de creștere a nivelului de siguranță a cetățenilor.
 
În cadrul discuțiilor cu ministrul moldovean, vicepremierul Gabriel Oprea a trecut în revistă principalele repere ale cooperării dintre cele două ministere de Interne, subliniind necesitatea dezvoltării cooperării polițienești, inclusiv pentru combaterea infracționalității transfrontaliere.
 
În luna aprilie a acestui an, cu ocazia întâlnirii de la București cu ministrul Dorin Recean, vicepremierul Gabriel Oprea a decis acordarea pentru Ministerul de Interne din Republica Moldova, a două autovehicule de teren și două ambarcațiuni de intervenție pentru Poliția de Frontieră, în valoare de aproximativ 125.000 de euro, care au fost deja predate autorităților moldovene.
 
Totodată, Republica Moldova a beneficiat de expertiza și sprijinul constant al României, pentru implementarea propriului Serviciu Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, după modelul dezvoltat cu succes în țara noastră.
Pentru implementarea acestui proiect, 18 pompieri din Republica Moldova au urmat cursuri de paramedici la Iași, iar alți 6 s-au pregătit la Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş, timp de trei luni, devenind formatori pentru ceilalți viitori membri ai serviciului omolog SMURD din Moldova.
 
Pentru susținerea intervențiilor aeriene medicale, în viitorul apropiat, elicopterele de la Punctele de Operare Aeromedicală Galați și Iași vor putea opera pe teritoriul Republicii Moldova.
 
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a anunțat că și în acest an 5 locuri la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza vor fi destinate pregătirii pompierilor din Republica Moldova, după ce alți 5 ofițeri moldoveni au absolvit această instituție de învățământ în această vară.
 
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea efectuează o vizită în Republica Moldova, alături de delegația guvernamentală condusă de premierul Victor Ponta, cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii