Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita secretarului de stat Dan Petre în Republica Liban (11 - 13 iulie 2012)

ro

14 Jul, 2012 19:42 879 Marime text

În cadrul vizitei pe care a efectuat-o în Liban, secretarul de stat Dan Petre a fost primit, în data de 13 iulie 2012, de comandantul Forţelor Armate Libaneze, generalul Jean Kahwagi. Întâlnirea a prilejuit o analiză a stadiului şi perspectivelor cooperării bilaterale în domeniul militar şi tehnico-militar, precum şi un schimb de opinii privind situaţia de securitate din Liban şi din Orientul Mijlociu.

Secretarul de stat a exprimat aprecierea pentru rolul primordial al Forţelor Armate Libaneze în menţinerea stabilităţii şi securităţii Libanului, precum şi disponibilitatea părţii române de a contribui la consolidarea pregătirii şi înzestrării armatei libaneze, în special pe linia luptei împotriva terorismului. Totodată, oficialul libanez a reiterat sprijinul autorităţilor de la Beirut în cazul unei evacuări a cetăţenilor români din Siria.

Secretarul de stat Dan Petre a fost primit în aceeaşi zi de Fouad Siniora, fost prim-ministru al Libanului, lider al blocului parlamentar al Partidului Al Mustaqbal. În cadrul discuţiilor au fost abordate evoluţiile politice şi de securitate din Liban şi Orientul Mijlociu, precum şi dosarele internaţionale de actualitate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii