Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:00 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita oficială a ministrului Titus Corlăţean în Republica Cipru

ro

30 Oct, 2012 00:11 937 Marime text

 

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va efectua marţi, 30 octombrie 2012, o vizită oficială în Republica Cipru,la invitaţia omologului cipriot, Erato Kozakou-Marcoullis.

Cu această ocazie şeful diplomaţiei române va avea consultări cu ministrul cipriot al afacerilor externe şi va fi primit de Preşedintele Republicii Cipru, Demetris Christofias, precum şi de Preşedintele Parlamentului, Yiannakis Omirou. Totodată, ministrul român va avea o întâlnire cu Preafericitul Arhiepiscop Chrysostomos II al Ciprului.

Vizita va prilejui ocazia pentru desfășurarea unor consultări aprofundate privind teme de interes comun de pe agenda europeană, în contextul în care R. Cipru deţine Preşedinţia în exerciţiu a Consiliului UE: negocierile privind Cadrul Financiar Multianual UE 2014-2020, Uniunea Economică și Monetară, extinderea UE, Vecinătatea Estică, precum şi alte dosare de interes specific pentru România, respectiv aderarea la spațiul Schengen și prezentarea progreselor înregistrate în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare. De asemenea, vor fi discutate aspecte legate de asigurarea securității energetice la nivel european și regional.

În ceea ce privește relațiile bilaterale, în cadrul vizitei la Nicosia vor fi abordate perspectivele de dezvoltare ale acesteia, cu accent pe domeniul economic și investiţional. Vor fi discutate și aspecte specifice legate de comunitatea românească din Cipru. Cei doi miniştri vor avea, totodată, și un schimb de opinii privind evoluţiile din Nordul Africii şi Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Siria.

În marja vizitei, ministrul Titus Corlăţean va avea şi o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din R. Cipru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii