Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:29 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de lucru la Bucureşti a Reprezentantului Special al UE pentru Caucazul de Sud şi Criza din Georgia, Philippe Lefort

ro

11 Jan, 2012 22:33 580 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 11 ianuarie 2012, o întrevedere cu Reprezentantul Special al UE pentru Caucazul de Sud şi Criza din Georgia, ambasadorul Philippe Lefort.

Convorbirile au prilejuit un schimb de vederi privind evoluţiile din Caucazul de Sud, din perspectiva dialogului în cadrul Parteneriatului Estic şi a angajamentului UE în sprijinul asigurării securităţii regionale.

Ministrul Baconschi a evidenţiat interesul şi implicarea activă a României în regiune, ţara noastră fiind un susţinător permanent al consolidării relaţiilor ţărilor sud-caucaziene cu UE şi creşterii profilului Uniunii în zonă, inclusiv în reglementarea conflictelor prelungite din regiune.

Reprezentantul Special al UE şi-a prezentat viziunea asupra mandatului său şi a trecut în revistă principalele evoluţii regionale, cu accent asupra rolului UE în promovarea unui climat de securitate, stabilitate şi democraţie în regiune.

În încheierea discuţiilor, şeful diplomaţiei române a exprimat încrederea privind continuarea dialogului asupra unor teme de interes comun între MAE român şi Reprezentantul Special al UE pentru Caucazul de Sud şi Criza din Georgia.

Programul vizitei ambasadorului Philippe Lefort la Bucureşti a mai cuprins, pe lângă primirea la ministrul Afacerilor Externe, şi convorbiri cu secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu şi alţi reprezentanţi MAE. În cadrul acestor discuţii, a fost examinat în principal stadiul conflictelor prelungite din regiune, precum şi modalităţile prin care UE poate contribui la procesul de soluţionare. În context, Reprezentantul Special al UE a exprimat aprecierea sa pentru aportul consistent al României la Misiunea UE de Monitorizare în Georgia (EUMM), la care participă 29 de experţi români (a doua contribuţie ca număr de experţi din cadrul misiunii, după cea a Germaniei).

Ti-a placut articolul?

Comentarii