Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:54 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna berii „Ursus" la restaurantul Maria din cadrul Pavilionului României la Expo 2010

ro

23 Sep, 2010 23:37 753 Marime text
Expoziţia mondială de la Shanghai, China a înregistrat astăzi, 23 septembrie 2010, 626.000 de vizitatori, cel mai ridicat număr de la deschiderea oficială la 1 mai 2010. Creşterea numărului se datorează zilelor libere de care beneficiază cetăţenii chinezi cu ocazia Festivalului Lunii, una dintre cele mai importante sărbători asiatice, celebrată la 22 septembrie.

Aglomeraţia din site-ul expoziţional a fost vizibilă şi la Pavilionul României, unde s-au format astăzi cozi impresionante. Aproximativ 35.000 de spectatori au vizionat spectacolele oferite de ansamblurile artistice „Dorna Dorului" şi „Harghita", care evoluează în perioada 16 septembrie - 31 octombrie pe scena Greenopolis. Cei dornici să se bucure de „experienţa mărului verde" au aşteptat mai mult de două ore, fiind încântaţi în cele din urmă de reprezentaţiile artistice şi expoziţia de fotografie a lui Florin Andreescu.

Jennifer Jia, o vizitatoare din Beijing, explică ce anume a determinat-o să viziteze Greenopolis „Aseară am privit fascinată modul în care luminile se reflectau în construcţia Pavilionului României. Am fost foarte impresionată, iar astăzi am revenit pentru a vizita Pavilionul şi pentru a cunoaşte specificul cultural al ţării dumneavoastră", a explicat Jennifer Jia, care intenţionează să viziteze România în cadrul unei excursii pe care o va efectua în luna octombrie în Europa Centrală şi de Est.

Pavilionul României este singurul din cadrul EXPO 2010 care găzduieşte pe scenă deschisă spectacole live în fiecare zi, numărul celor care au asistat la reprezentaţiile artistice depăşind 3.700.000.

În contextul numărului mare de persoane din site-ul EXPO şi de la pavilionul României, restaurantul cu specific românesc a devenit un punct de atracţie pentru vizitatori. Astăzi, la restaurantul „Maria", a debutat săptămâna berii „Ursus", iar cei care servesc masa la restaurantul românesc vor putea degusta berea românească „Ursus", oferită din partea casei.

Informaţii suplimentare

EXPO 2010 s-a bucurat în această perioadă de o mare popularitate, numărul total al vizitatorilor ajungând astăzi, 23 septembrie 2010, la 55.030.700 de persoane.

Organizatorii EXPO au anticipat această creştere a numărului de vizitatori în perioada dedicată sărbătorile chinezeşti: Festivalul Lunii - 22 septembrie şi Ziua Naţională a Republicii Populare Chineze - 1 octombrie.

„Festivalul Lunii" a fost sărbătorit la 22 septembrie 2010 în site-ul expoziţional prin spectacole de gală în Asia Square - scena în aer liber amplasată în spaţiul dedicat ţărilor asiatice -, precum şi reprezentaţii de dansuri imperiale la Entertainment Hall al Expo Center. Aproximativ 9.000 de produse de patiserie în formă de lună au fost dăruite voluntarilor care lucrează în site-ul expoziţional, ca modalitate de mulţumire pentru faptul că au petrecut această zi specială la locul de muncă, şi nu împreună cu familia, aşa cum este caracteristicul acestei sărbători.

Săptămâna berii „Ursus" la „Restaurantul Maria" face parte din seria acţiunilor de promovare a produselor româneşti în rândul vizitatorilor expoziţiei mondiale, societatea S.C. Ursus Breweries S.A reprezentând unul dintre sponsorii care au sprijinit participarea României la Expo 2010. În perioada următoare vor mai avea loc săptămâni tematice dedicate vinului „Jidvei", vinului „Cramele Huşi" şi apei minerale „Perla Harghitei". În cursul săptâmânii 16-22 septembrie 2010 a fost organizată Săptămâna berii „Ciuc".

Pentru mai multe informaţii legate de calendarul activităţilor derulate la Pavilionul României de la Shanghai, dar şi alte date de interes referitoare la prezenţa României la această expoziţie, accesaţi site-ul oficial al expoziţiei - www.romaniaexpo2010.ro- - sau site-ul MAE - secţiunea „România la EXPO 2010 Shanghai China", link-ul: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38212.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii