Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatrierea unui grup de 37 cetăţeni români din Siria prin Liban

ro

07 Aug, 2012 23:27 942 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează că miercuri, 8 august 2012, un grup de 37 de cetăţeni români urmează a fi repatriat, la cerere, din Siria prin Liban. Grupul de cetăţeni români va fi asistat de o echipă a Ambasadei României în Liban. Echipa va oferi cetăţenilor români sprijin consular şi logistic, precum şi hrană, apă şi medicamente.

MAE adresează mulţumiri autorităţilor libaneze, inclusiv Forţelor de Securitate Internă, pentru sprijinul acordat acestei operaţiuni.

Acţiunea face parte din procedurile de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Damasc şi Beirut, în limitele competenţelor specifice. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, Ambasada eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE reaminteşte cetăţenilor români aflaţi încă în Siria că fără o înregistrare prealabilă la misiunea diplomatică, autorităţile române nu pot identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către cetăţenii români aflaţi în Siria să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică (+40.21.319.21.37) la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Având în vedere că situaţia din Siria a cunoscut o deteriorare profundă şi accelerată în ultimele zile, atât în capitală cât şi în alte regiuni ale ţării (îndeosebi Alep), Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se mai află în această ţară să o părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii