Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatrierea unui grup de 24 cetăţeni români

ro

21 Aug, 2012 21:58 867 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul săptămânii trecute, a avut loc o nouă acţiunea de repatriere din Siria în cadrul căreia au fost evacuaţi 24 de cetăţeni români şi 4 cetăţeni sirieni, membri de familie, pe ruta Damasc - Beirut. Operaţiunea s-a realizat cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României la Damasc, respectiv Beirut.

MAE adresează mulţumiri autorităţilor libaneze pentru sprijinul acordat acestei operaţiuni de evacuare.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că Ambasada României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar în funcţie de situaţia specifică în care aceştia se află. Pentru ca autorităţile române să poată identifica cele mai adecvate modalităţi de sprijin este necesară înregistrarea prealabilă la misiunea diplomatică. Apelul MAE către cetăţenii români aflaţi în Siria este ca aceştia să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc, situaţie care le va permite să fie informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă consulară şi cu situaţia din zonă.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică (+40.21.319.21.37) la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se mai află în Siria să părăsească teritoriul acestui stat cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii