Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:33 25 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Repatriere cetăţeni români din Siria

ro

16 Feb, 2012 21:51 783 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează că mâine, 16 februarie, un grup de 6 cetăţeni români vor fi repatriaţi, la cerere, din Siria.

Aceştia vor sosi la Bucureşti, pe aeroportul Henri Coandă, cu o cursă Turkish Airlines, preconizată a ateriza pentru ora 9.50 a.m.

Măsura face parte din procedurile de sprijin consular acordate de MAE, prin Ambasada României la Damasc, în limitele competenţelor sale. Misiunea României în Siria este în permanent contact cu cetăţenii români din zonele de conflict, acordându-le sprijinul necesar, pentru facilitarea comunicaţiilor, sprijin logistic şi de aprovizionare, în funcţie de situaţia specifică în care se găsesc aceştia. De asemenea, eliberează documente de călătorie şi asigură serviciile consulare necesare, după caz.

MAE reiterează totodată solicitarea către cetăţenii români prezenţi pe teritoriul Siriei ca aceştia să contacteze Ambasada României la Damasc pentru a-şi înregistra prezenţa, astfel încât să poată beneficia, în caz de necesitate, de asistenţă consulară.

În cadrul Departamentului Consular din MAE funcţionează o linie telefonică dedicată: +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru asistenţă şi informaţii consulare.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii