Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Radu Podgorean a unei delegaţii a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului leton 16 septembrie 2014

ro

16 Sep, 2014 15:01 753 Marime text
 Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a primit astăzi, 16 septembrie 2014, o delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Republicii Letonia, condusă de preşedintele acesteia, Ojārs Ēriks Kalniņš.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ce ţin de cooperarea bilaterală, precum şi teme de actualitate, cum ar fi situaţia din Ucraina şi procesul de extindere al Uniunii Europene.

A fost salutat nivelul excelent al cooperării bilaterale la nivel politic, intensificat în ultimii ani şi a fost trecut în revistă calendarul viitoarelor contacte la nivel înalt. Demnitarul român a exprimat apreciere pentru rolul diplomaţiei parlamentare în apropierea dintre ţări, atât pe plan bilateral cât şi internaţional.

Secretarul de stat român a asigurat de sprijinul ţării noastre pentru viitoarea Preşedinţie Letonă a Consiliului Uniunii Europene, care se va desfăşura în primul semestru al anului 2015.
Părţile au arătat că urmăresc cu deosebită atenţie şi preocupare evoluţiile din Ucraina şi au exprimat speranţa într-o rezolvare cât mai rapidă a situaţiei de criză.

Oficialul român a reafirmat angajamentul ţării noastre de sprijinire a aspiraţiilor europene ale Ucrainei şi a arătat că trebuie continuate eforturile pentru susţinerea dezideratelor europene ale statelor Parteneriatului Estic şi din Balcanii de Vest. 

Un accent important în discuţii a fost pus pe Republica Moldova, ambele părţi afirmând sprijinul pentru parcursul european al acestei ţări. Secretarul de stat Radu Podgorean a arătat că susţinerea Republicii Moldova este o prioritate pentru România şi a vorbit despre proiecte concrete de cooperare, menţionând în context, construirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru reabilitarea de  grădiniţe din Republica Moldova. Ambele părţi au exprimat speranţa că rezultatul apropiatelor alegeri din Republica Moldova va reconfirma opţiunea pro-europeană a acestei ţări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii