Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a unei delegaţii a Comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului Republicii Lituania - 23 septembrie 2014

ro

23 Sep, 2014 09:47 807 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut astăzi, 22 septembrie 2014, o întrevedere cu o delegaţie a Comitetului pentru Afaceri Externe a Parlamentului Republicii Lituania, condusă de preşedintele acesteia, Benediktas Juodka.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ale cooperării bilaterale, precum şi teme de interes comun de pe agenda Uniunii Europene şi de actualitate din cadrul agendei internaţionale.
A fost salutat nivelul excelent al cooperării bilaterale la nivel politic, care a cunoscut o intensificare deosebită pe durata deţinerii de către Lituania a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Demnitarul român a apreciat rolul deosebit al diplomaţiei parlamentare în cooperarea dintre ţări, atât pe plan bilateral cât şi internaţional.

Un accent deosebit a fost pus pe situaţia din Ucraina. Părţile au arătat că urmăresc cu deosebită atenţie şi preocupare evoluţiile din această ţară şi au exprimat speranţa într-o rezolvare cât mai rapidă a situaţiei de criză. S-a discutat despre modul în care parlamentele naţionale îşi pot aduce aportul la sprijinirea Ucrainei.
Demnitarul român a vorbit despre susţinerea pe care ţara noastră o acordă parcursului european al Republicii Moldova. A confirmat că sprijinirea Republicii Moldova este o prioritate pentru România şi a amintit, dintre proiectele concrete de cooperare, construirea gazoductului Iaşi-Ungheni şi asistenţa acordată de statul român pentru reabilitarea de grădiniţe din Republica Moldova. A mai arătat că România va urmări cu interes apropiatele alegeri din Republica Moldova şi a exprimat speranţa că rezultatul acestora va reconfirma opţiunea pro europeană a acestei ţări.

Benediktas Juodka a exprimat speranţa că Summit-ul Parteneriatul Estic, care se va desfăşura de la Riga, în luna mai 2015, va oferi un sprijin concret pentru ţările partenere. Secretarul de stat român a arătat, în context, că se impune încurajarea şi susţinerea efectivă a ţărilor celor mai avansate din cadrul Parteneriatului şi a exprimat, la rândul său, speranţa că Summit-ul de la Riga va reprezenta un pas important pentru perspectiva europeană a acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii