Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Luminita Odobescu a delegaţiei Asociaţiei parlamentare de prietenie Sri Lanka - România, conduse de Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe din Sri Lanka

ro

27 Mar, 2012 00:40 742 Marime text

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a primit astăzi, 26 martie 2012, delegaţia Asociaţiei parlamentare de prietenie Sri Lanka - România din Parlamentul srilankez conduse de Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe din Sri Lanka.

Agenda convorbirilor a inclus aspectele referitoare la cooperarea bilaterală, cu accent pe agenda politică şi proiectele economice de interes pentru România. Demnitarul srilankez a prezentat oportunităţile economice pe care le oferă Sri Lanka şi contextul intern şi regional favorabil dezvoltării unor proiecte de cooperare în domeniu.

Întrevederea a prilejuit, de asemenea, un schimb de opinii pe tema dialogului dintre Sri Lanka şi comunitatea internaţională pe tema drepturilor omului, fiind evidenţiată necesitatea unui dialog consolidat al autorităţilor din Sri Lanka cu diferiţii actori internaţionali care au competenţe în domeniu (ONU/Consiliul Drepturilor Omului şi raportorii săi speciali şi cu Uniunea Europeană).

Informaţii suplimentare

Asociaţia de prietenie Sri Lanka - România din Parlamentul srilankez a fost constituită la 9 noiembrie 2011, la iniţiativa ministrului adjunct al afacerilor externe, domnul Neomal Perera şi este echivalentul în România a unui Grup parlamentar de prietenie. Domnul Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe din Sri Lanka şi Preşedintele Asociaţiei de prietenie Sri Lanka România din Parlamentul srilankez, vizitează pentru a doua oară România. Cu prilejul primei vizite, în mai 2011, a avut loc o rundă de consultări bilaterale pe linia MAE, la nivel de secretar de stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii