Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Luminiţa Odobescu a ambasadorului desemnat al Republicii Slovace la Bucureşti, Jan Gabor

ro

27 Sep, 2012 01:34 959 Marime text

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu l-a primit la 26 septembrie 2012 pe noul ambasador desemnat al Republicii Slovace în România, domnul Jan Gabor, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Au fost evocate relaţiile excelente dintre România şi Republica Slovacă, lipsa oricăror subiecte sensibile de pe agenda de discuţii, dinamica ascendentă a cooperării în multiple domenii, inclusiv în cel economic, precum şi consistenţa dialogului bilateral la nivel înalt.

Secretarul de stat a evidenţiat convergenţa poziţiilor şi intereselor celor două state faţă de temele de pe agenda europeană şi internaţională, în special în ceea ce priveşte guvernanţa economică, cadrul financiar multianual, politica de coeziune, securitatea energetică, Strategia Dunării, Politica Europeană de Vecinătate, etc. Pe acest fond, a fost subliniat interesul celor două ţări de a menţine o cooperare strânsă în interiorul Uniunii Europene.

Ambasadorul slovac a arătat că România este un partener important pentru Republica Slovacă şi a evocat, la rândul său, interesele şi obiectivele comune pe care cele două ţări le au în UE şi în regiune. Totodată, şi-a exprimat aprecierea faţă de protejarea identităţii culturale a comunităţii etnicilor slovaci care trăiesc în România.

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu i-a urat succes ambasadorului desemnat la îndeplinirea mandatului său şi l-a asigurat de întregul sprijin al MAE în desfăşurarea activităţii sale.

Informaţii suplimentare:

Jan Gabor este diplomat de carieră. Face parte din corpul diplomatic al Slovaciei din anul 1984. A deţinut diverse funcţii executive şi de conducere în MAE. În perioada 2003-2008 a deţinut funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Slovace în Irlanda. Cariera sa diplomatică a mai inclus posturi în Statele Unite, Cuba şi Nicaragua.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii