Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:48 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a Ambasadorului agreat al Republicii Austria în România, Gerhard Reiweger 16 septembrie 2014

ro

16 Sep, 2014 19:42 697 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit, astăzi, 16 septembrie 2014, pe ambasadorul agreat al Republicii Austria la Bucureşti, Gerhard Reiweger, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale, cu accent pe importanţa consolidării dialogului politico-diplomatic, subliniind atât nivelul excelent atins până în prezent de investiţiile austriece în România, cât şi potenţialul important pentru dezvoltarea acestuia în continuare, în special în domenii precum cel financiar-bancar sau al infrastructurii.

De asemenea, a fost relevată cooperarea dintre România şi Republica Austria în domeniul afacerilor europene, bazată pe interese şi poziţii comune, inclusiv prin valorificarea unor proiecte de cooperare în plan european, precum Strategia UE pentru Regiunea Dunării.
Cu privire la Republica Moldova, partea română a evidenţiat sprijinul pe care îl acordă acestei ţări in procesul de apropiere de Uniunea Europeană, inclusiv prin realizarea unor proiecte concrete. A exprimat satisfacţie pentru creşterea gradului de implicare la nivel european în acest sens.
În încheiere, demnitarul român i-a urat succes ambasadorului austriac în îndeplinirea mandatului său la Bucureşti.

Ti-a placut articolul?

Comentarii