Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Bogdan Aurescu a trimisului special al Republicii Singapore, ambasadorul Ong Eng Chuan

ro

17 May, 2012 22:45 749 Marime text

Secretarul de stat Bogdan Aurescu l-a primit în vizită de prezentare, la data de 17 mai 2012, pe trimisul special pentru România al Republicii Singapore, ambasadorul Ong Eng Chuan. Întrevederea a avut loc în continuarea discuţiilor dintre secretarul de stat şi ministrul de externe singaporez, K. Shanmugam, cu ocazia întâlnirii bilaterale din marja Reuniunii ministeriale UE-ASEAN (26-27 aprilie 2012, Brunei Darussalam).

Bogdan Aurescu a exprimat dorinţa părţii române de a intensifica dialogul politico-diplomatic, în contextul aniversării în acest an a 45 de ani de relaţii diplomatice bilaterale, reamintind în acest cadru, deschiderea părţii singaporeze faţă de propunerea de a desfăşura în cursul acestui an, la Bucureşti, consultări politice între cele două ministere de externe, la nivel de director general.

Cu privire la cooperarea economică, secretarul de stat a prezentat principalele domenii care pot fi explorate împreună cu partea singaporeză la nivel bilateral. La rândul său, ambasadorul Ong Eng Chuan a subliniat potenţialul de dezvoltare a acestui palier şi necesitatea valorificării lui viitoare. A avut loc, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la temele de pe agenda europeană.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au evaluat stadiul procesului în curs în cazul „Silviu Ionescu". Secretarul de stat a exprimat deschiderea deplină spre cooperare a autorităţilor române faţă de soluţionarea cazului, în limita prevederilor legale şi a respectării principiului independenţei justiţiei.

Informaţii suplimentare

Ong Eng Chuan este ambasadorul Republicii Singapore în Belgia, fiind acreditat şi pe lângă Uniunea Europeană, Olanda şi Luxemburg. Începând cu 30 aprilie 2012, acesta deţine şi funcţia de trimis special al Singapore pentru România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii