Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a liderului Grupului parlamentar „Curentul pentru viitor" din Adunarea Naţională a Republicii Libaneze, Fuad Siniora

ro

19 Oct, 2012 01:13 839 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 18 octombrie 2012, pe liderul Grupului parlamentar „Curentul pentru viitor" din Adunarea Naţională şi fost prim-ministru al Republicii Libaneze, Fuad Siniora. În cadrul întrevederii au fost abordate teme legate de dezvoltarea dialogului politic şi parlamentar, precum şi aspecte de interes privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, cu accent pe situaţia din Siria şi procesul de pace în Orientul Mijlociu.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat susţinerea faţă de menţinerea stabilităţii şi securităţii Libanului, cu deosebire în contextul actual, al desfăşurării crizei siriene la graniţele sale. A condamnat actele de violenţă împotriva populaţii civile, reiterând preocuparea deosebită a României faţă de evoluţiile din Siria, care afectează nemijlocit şi cetăţenii români, aflaţi în această ţară.

Şeful diplomaţiei române a mulţumit pentru buna colaborare cu autorităţile libaneze în operaţiunile de repatriere a cetăţenilor români din Siria prin Liban şi a exprimat speranţa că partea libaneză va continua să sprijine astfel de operaţiuni. De asemenea, a arătat că România susţine reluarea negocierilor directe israeliano-palestiniene.

Interlocutorul libanez a subliniat importanţa avansării procesului de pace în Orientul Mijlociu în vederea asigurării stabilităţii şi securităţii în regiune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii