Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a ambasadorului Republicii Populare Chineze în România

ro

16 Feb, 2012 21:47 837 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 15 februarie 2012, o întrevedere cu Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.

Cu această ocazie au fost subliniate tradiţia şi consecvenţa relaţiilor de prietenie şi cooperare dintre România şi Republica Populară Chineză, precum şi dorinţa ca aceste relaţii să fie îmbogăţite cu noi acţiuni de dialog politic, inclusiv la cel mai înalt nivel şi de cooperare în domenii de interes comun.

Ministrul Afacerilor Externe a exprimat interesul României privind implementarea proiectelor economice discutate la nivel guvernamental.

De asemenea, a fost evidenţiată dorinţa ambelor părţi de a contribui la dialogul şi cooperarea dintre Uniunea Europeană şi Republica Populară Chineză.

Ambasadorul chinez a subliniat relaţia specială de prietenie dintre China şi România, care în decursul a peste şase decenii, şi-a demonstrat trăinicia şi s-a dezvoltat permanent,fiind conectată la realităţile din cele două ţări şi la evoluţiile din viaţa internaţională. A fost reiterată dorinţa părţii chineze pentru aprofundarea relaţiilor cu partea română, atât în plan bilateral, în lumina parteneriatul amplu de prietenie şi cooperare existent între cele două ţări, cât şi în cadrul dialogului dintre Beijing şi Bruxelles.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii