Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga a ambasadorului Republicii Moldova în România

ro

15 May, 2012 18:56 871 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a avut astăzi, 15 mai 2012, o întrevedere cu Iurie Reniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti.

Cu acest prilej, cei doi oficiali au trecut în revistă priorităţile agendei bilaterale, o atenţie specială fiind acordată proiectelor de interconectare energetică şi de infrastructură convenite de cele două părţi în cadrul primei şedinţe comune a Guvernelor României şi Republicii Moldova (Iaşi, 3 martie 2012).

Ministrul afacerilor externe a reiterat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova. Demnitarul român a transmis felicitări pentru rezultatele pozitive înregistrate de Republica Moldova în relaţia cu Uniunea Europeană. Totodată, şeful diplomaţiei române a accentuat importanţa continuării, în acelaşi ritm susţinut, a procesului de democratizare şi a reformelor interne, condiţii obligatorii pentru aprofundarea dialogului dintre Chişinău şi Bruxelles.

În finalul întrevederii, s-a agreat necesitatea continuării eforturilor de consolidare a parteneriatului privilegiat dintre România şi Republica Moldova în vederea atingerii potenţialului maxim de cooperare bilaterală, în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii