Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a ambasadorului Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel

ro

15 May, 2012 23:23 686 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, l-a primit astăzi, 15 mai 2012, pe ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel.

Tematica convorbirilor s-a centrat pe stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre România şi Olanda, precum şi modalităţile concrete de îmbunătăţire a cooperării la nivel bilateral şi european.

Cei doi oficiali au evidenţiat excelenţa relaţiilor economice între cele două ţări şi dinamica pozitivă a acestora pe parcursul ultimilor ani. Şeful diplomaţiei române a subliniat că Olanda şi-a păstrat şi în 2011 primul loc ca sursă de investiţii externe în România, cu cca. 6 miliarde euro, iar comerţul bilateral a depăşit anul trecut 3 miliarde euro.

A fost subliniată necesitatea consolidării relaţiilor politice, astfel încât acestea să reflecte intensitatea relaţiei economice. În acest sens, cei doi oficiali au căzut de acord asupra unui dialog politic şi tehnic intensificat în perioada următoare.

În ceea ce priveşte agenda europeană, ministrul român de externe a reiterat obiectivul României de aderare la spaţiul Schengen la Consiliul JAI din luna septembrie 2012 şi a subliniat deschiderea autorităţilor de la Bucureşti de a coopera cu partea olandeză în acest sens.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a prezent poziţia României cu privire la liberalizarea accesului lucrătorilor români pe piaţa olandeză a muncii şi a evidenţiat efectele pozitive ale unei astfel de măsuri în planul creşterii economice şi al finalizării pieţei interne a UE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii