Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de cǎtre ministrul afacerilor externe Andrei Marga a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov

ro

18 May, 2012 22:09 725 Marime text

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga a avut astăzi, 18 mai 2012, o întrevedere cu Oleg Sergheevici Malghinov, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Ministrul român al afacerilor externe a confirmat interesul părţii române pentru continuarea dialogului şi cooperării bilaterale cu Federaţia Rusă, circumscrise unei agende constructive, astfel încât oportunităţile de dezvoltare pe baze pragmatice a relaţiilor bilaterale să fie valorificate cu eficienţă sporită.

Şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa menţinerii unui dialog activ în spiritul parteneriatului pentru modernizare pe care Rusia şi statele membre ale Uniunii Europene s-au angajat.

Ambasadorul Oleg Malghinov a urat succes în mandatul său noului ministru de externe al României şi a exprimat speranţa cu privire la dezvoltarea dialogului şi cooperării bilaterale.

Ministrul Andrei Marga a subliniat importanţa asigurării ritmicităţii Comisiei Interguvernamentale Mixte pentru colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică (Comisia Mixtă Economică) şi a exprimat interesul pentru convocarea următoarei sesiuni a acestei Comisii la Bucureşti, în a doua jumătate a acestui an.

A fost trecut în revistă stadiul finalizării diverselor acorduri bilaterale în negociere, cu accent pe pachetul de documente în măsură să asigure o deschidere pe linie culturală şi educaţională. În acest context, cei doi oficiali au exprimat aprecierea pentru semnarea recentă a Protocolului interministerial de cooperare în domeniul învăţământului şi ştiinţei pentru anii 2012-2017. Totodată, a fost discutată propunerea părţii române de constituire a unui Forum bilateral al societăţii civile, care să permită o mai bună cunoaştere a celor două societăţi, respectiv dezvoltarea relaţiilor inter-umane şi la nivelul societăţii civile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii