Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preluarea mandatului de ministru al afacerilor externe

ro

08 May, 2012 23:55 1220 Marime text

Ministrul Andrei Marga şi-a preluat astăzi, 8 mai 2012, mandatul de şef al diplomaţiei române, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în prezenţa predecesorului său, Cristian Diaconescu.

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a asigurat, în cadrul intervenţiei sale, că o preocupare majoră a mandatului său va fi continuarea proiectelor majore şi sporirea performanţelor diplomaţiei române. „Trebuie să ne gândim la continuitate în raport cu ceea ce ne lasă echipa care părăseşte ministerul, având în vedere că răspunderile de aici sunt mai mari decât în alte domenii - comparabile cu cele mai mari răspunderi în stat", a declarat şeful diplomaţiei române.

Vom încerca să dublăm această continuitate cu o preocupare pentru a capta schimbările care au loc în lume, astfel încât Ministerul Afacerilor Externe să facă faţă la cel mai înalt nivel contextului internaţional", a evidenţiat ministrul Andrei Marga. Totodată, mandatul său se va concentra pe găsirea de soluţii pentru chestiunile de pe agenda de politică externă care sunt în atenţie, dosare de interes major, precum aderarea României la spaţiul Schengen, asigurarea participării substanţiale a României la summit-ul NATO de la Chicago, aprofundarea relaţiei cu Republica Moldova, fructificarea parteneriatelor strategice, în special cu SUA, şi aducerea relaţiilor cu ţări precum Franţa, R.P Chineză sau Federaţia Rusă pe o nouă scală.

Politica externă a României trebuie să devină o chestiune de consens a forţelor politice, o chestiune de consens naţional, ea trebuie să depăşească în formarea, aprobarea şi implementarea ei limitele unui partid sau ale unei coaliţii de guvernământ", a conchis ministrul afacerilor externe.

Ministrul Andrei Marga i-a mulţumit predecesorului său pentru activitatea desfăşurată şi l-a invitat să continue să reflecteze la problemele de politică externă şi să rămână un partener de încredere.

La rândul său, Cristian Diaconescu a reiterat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă şi în viitor cu şeful diplomaţiei române. „Am avut o discuţie extrem de interesantă şi utilă pentru ambele părţi. Avem în acest moment încrederea că proiectele şi principalele direcţii de politică externă ale României vor fi susţinute în continuare şi vor fi duse la bun sfârşit principalele teme în care este angajată diplomaţia română", a declarat Cristian Diaconescu.

La finalul conferinţei, ministrul Andrei Marga şi-a exprimat încrederea într-o cooperare foarte bună cu personalul instituţiei, bazată pe criteriile profesionalismului şi a răspunderii desăvârşite pentru acţiunile desfăşurate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii