Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:31 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări suplimentare MAE - Oficiile diplomatice ale României din Italia acordă asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi la bordul navei de croazieră Costa Concordia

ro

15 Jan, 2012 20:59 550 Marime text
În continuarea demersurilor efectuate ieri de către Consulatul General al României la Bologna pentru sprijinirea cetăţenilor români aflaţi la bordul navei de croazieră Costa Concordia, Secţia Consulară a Ambasadei României în Italia a acordat, în seara zilei de 14 ianuarie 2012, asistenţă consulară unui număr de nouă cetăţeni români (trei familii).

Cetăţenii români au fost preluaţi, de la hotelul din Roma în care erau cazaţi, de un autoturism pus la dispoziţie de Ambasada României şi transportaţi la Secţia consulară a Ambasadei, unde li s-au eliberat titluri de călătorie gratuite pentru reîntoarcerea în ţară.

Consulatul General al României la Bologna a luat legătura cu cei 27 de cetăţeni români, membri ai personalului navigant, urmând ca un reprezentant al Consulatului General să se deplaseze la Grosseto pentru înmânarea titlurilor de călătorie, în regim de gratuitate. Unele dintre aceste persoane au asupra lor documente de identitate valabile, nemaiavând astfel nevoie de sprijin consular în vederea repatrierii.

Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă atât cu autorităţile italiene, cât şi cu armatorul, şi sunt pregătite să asigure, în continuare, la cerere, asistenţa consulară necesară tuturor cetăţenilor români afectaţi de naufragiul navei de croazieră Costa Concordia.

Cetăţenii români implicaţi în acest incident sau rudele acestora sunt rugaţi să contacteze oficiile diplomatice ale României din Italia, pentru a solicita acordarea asistenţei consulare de specialitate:

Ti-a placut articolul?

Comentarii