Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pavilionul României la EXPO YEOSU 2012 a premiat vizitatorul cu numărul 400.000

ro

14 Jul, 2012 19:50 996 Marime text

Preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziții și comisar al României la Expoziţia Internaţională din Coreea de Sud, Ferdinand Nagy, a întâmpinat astăzi, 14 iulie 2012, vizitatorul cu numărul 400.000 al Pavilionului României.

Premiul pentru vizitatorul cu numărul 400.000 a fost oferit cuplului de japonezi Chise Harada şi Katsuya Shimizu. Chise Harada este o tânără de 28 de ani din Nagoya (Japonia), care îşi desfăşoară studiile la Seul. Împreună cu prietenul ei, Katsuya Shimizu, care a venit să o viziteze în Coreea, au decis să viziteze oraşul Yeosu şi Expoziţia Internaţională. Cei doi au câştigat un pachet cu produse tradiţionale româneşti şi un prânz la restaurantul cu specific românesc din cadrul pavilionului.

Chise Harada spune că i s-a părut interesant aspectul exterior al Pavilionului României şi că de aceea s-a hotărât să stea la coadă pentru a-l vizita. „A fost o surpriză excelentă că am câştigat acest premiu, mai ales că nu ne aşteptam la aşa ceva. Pavilionul României mi-a plăcut mult de tot, mai ales pentru că are o structură fluidă, care induce ideea de apă curgătoare - aşa cum este fluviul Dunărea. Am aflat multe informaţii noi şi interesante, într-un mod interactiv, prin intermediul tuturor gadget-urilor moderne din Pavilion", a evidenţiat Chise Harada.

Comisarul Ferdinand Nagy s-a declarat încântat de faptul că Pavilionul României a depăşit pragul de 400.000 de vizitatori în cele două luni de la deschiderea EXPO Yeosu 2012. „Pavilionul României la această expoziţie internaţională este un real succes şi are o popularitate crescută în rândul vizitatorilor coreeni şi de altă naţionalitate. De curând, organizatorii EXPO au anunţat că numărul total al vizitatorilor a depăşit 3 milioane, astfel că evenimentul are o vizibilitate îmbucurătoare. Suntem încrezători că reuşim să impunem România - ca destinaţie turistică şi oportunitate de investiţii - în mediul asiatic, prin prezenţa noastră la Yeosu. Aşteptăm cu nerăbdare Ziua Naţională a României la EXPO Yeosu, pe 29 iulie, care va fi punctul culminant al participării noastre la această expoziţie", a explicat comisarul Ferdinand Nagy.

Informaţii actualizate, fotografii și imagini video se regăsesc pe site-ul oficial al Pavilionului României la Expo Yeosu 2012, http://www.royeosu2012.ro, şi pe site-ul MAE: http://www.mae.ro/expo-2012 .

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii