Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, la reuniunea informală a miniştrilor UE responsabili de cooperarea pentru dezvoltare

ro

12 Feb, 2013 20:36 659 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a participat în perioada 11-12 februarie 2013, laDublin,la reuniunea informală a miniştrilor din UE responsabili de cooperarea pentru dezvoltare.

Principalele teme de discuţie au vizat cadrul de dezvoltare post-2015, abordarea cuprinzătoare a UE relativ la conectarea asistenţei, reabilitării şi dezvoltării (LRRD) în Cornul Africii şi opţiunile pentru sprijinirea Mali.

În contextul discuţiilor privind cadrul de dezvoltare post-2015, Ovidiu Dranga a reafirmat hotărârea României de a lua parte constructiv la procesul de elaborare a Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, în calitate de membru al grupul de lucru al AG ONU înfiinţat cu acest scop. A evidenţiat că se impune fundamentarea agendei de dezvoltare a ONU post-2015 pe cele trei dimensiuni ale dezvoltării durabile (economică, socială şi de mediu), iar în formularea agendei trebuie avute în vedere şi domenii precum pacea şi securitatea, drepturile omului, buna guvernare şi statul de drept.

Totodată, a atras atenţia asupra necesităţii de a aborda cu prioritate fragilitatea instituţională şi procesele de tranziţie din ţările în curs de dezvoltare şi a subliniat faptul că România se va angaja tot mai mult în această direcţie într-un mod proactiv, pentru a răspunde mai bine provocărilor ridicate de dezastre naturale şi conflicte recurente. În acest context, a subliniat importanţa reconstrucţiei post-conflict, ca subiect prioritar pentru agenda post-2015 şi temă principală a cooperării UE cu alte organizaţii internaţionale, în scopul asigurării tranziţiei între intervenţia umanitară şi dezvoltare.

În intervenţia sa privind Mali, secretarul de stat, Ovidiu Dranga, a informat asupra deciziei de trimitere a unui contingent de 10 instructori militari români în cadrul misiunii Uniunii Europene de instruire din Mali (EUTM Mali), în anul 2013.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii