Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ro

20 Oct, 2014 15:58 883 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba va participa, la data de 21 octombrie 2014, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG).

Principalul subiect de dezbatere aflat pe agendă vizează pregătirea Consiliului European din 23-24 octombrie 2014, fiind programată o discuţie asupra proiectului de Concluzii ale Consiliului European, axat pe tema Pachetului energie şi schimbări climatice la orizontul anului 2030. Pe agenda Consiliului European din 23-24 octombrie 2014 figurează, de asemenea, situaţia economică la nivel european, precum şi aspecte de actualitate ale agendei externe a UE.

Pe agenda reuniunii CAG este inclusă şi o dezbatere privind stadiul implementării deciziilor Consiliului European din 26-27 iunie 2014, vizând cel de-al patrulea pilon al Agendei Strategice a UE - Libertate, Securitate şi Justiţie.
În cadrul reuniunii, vor mai avea loc discuţii asupra activității grupului de lucru „Prietenii Preşedinţiei” pentru îmbunătăţirea funcţionării UE, axate pe eficientizarea funcționării UE, precum și pe consolidarea programării inter-instituţionale anuale şi multianuale.

Totodată, conform practicii, miniştrii pentru afaceri europene vor avea un dejun de lucru cu Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii