Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Luminiţa Odobescu la Forumul UE - R. Moldova (Berlin, 22 octombrie 2012)

ro

23 Oct, 2012 16:23 769 Marime text

Secretarul de stat, Luminiţa Odobescu, a participat astăzi, 22 octombrie 2012, la Berlin, la Forumul UE - Republica Moldova. Acest eveniment este organizat de Forumul Germania - R. Moldova, Institutul de Studii Estice de la Varşovia, Asociaţia pentru Politică Externă din R. Moldova şi Societatea Germană pentru Relaţii Externe (DGAP).

Secretarul de stat român a susţinut o intervenţie la Panelul UE - R. Moldova: procesul de asociere politică şi integrare economică, salutând progresele realizate de autorităţile de la Chişinău în cadrul Parteneriatului Estic, cadru de cooperare a Uniunii Europene cu cele şase state din vecinătatea sa estică. La acest moment, prin reformele şi rezultatele obţinute, Republica Moldova este nu numai „o poveste de succes", ci şi un exemplu de urmat pentru restul ţărilor din Parteneriatul Estic.

Luminiţa Odobescu a subliniat, astfel, avansul Republicii Moldova în procesul de negociere a Acordului de Asociere UE - R. Moldova şi a Acordului Cuprinzător de Comerţ Liber, precum şi în cadrul dialogului pentru liberalizarea vizelor. Totodată, secretarul de stat Luminiţa Odobescu a încurajat autorităţile din Republica Moldova să continue să implementeze obiectivele ambiţioase ale Foii de Parcurs a Parteneriatului Estic până la Summit-ul de la Vilnius (noiembrie 2013), asigurându-le de întreaga susţinere a României în acest sens.

Luminiţa Odobescu a evidenţiat, de asemenea, nivelul excelent al dialogului bilateral dintre România şi Republica Moldova, precum şi sprijinul constant acordat de partea română în consolidarea relaţiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Au fost prezentate exemple concrete ale procesului de sprijin, de la Grupul pentru Acţiunea Europeană a Republicii Moldova, la nivelul miniştrilor de externe şi care se reuneşte periodic în marja Consiliului de Afaceri Externe, până la oferirea de expertiză în ceea ce priveşte preluarea acquis-ului comunitar în multiple domenii şi pregătirea experţilor din R. Moldova.

Secretarul de stat a reiterat, în finalul intervenţiei sale, susţinerea fermă a României pentru perspectiva europeană a Republicii Moldova.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii