Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Luminiţa Odobescu la Conferinţa „50 de ani de Politică Agricolă Comună. Un parteneriat între Europa şi fermierii europeni"

ro

21 May, 2012 21:33 745 Marime text

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a participat, la 21 mai 2012, la Conferinţa „50 de ani de Politică Agricolă Comună. Un parteneriat între Europa şi fermierii europeni", organizată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România. La conferinţă au luat parte, de asemenea, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Daniel Constantin, reprezentanţi ai administraţiei centrale, ai Parlamentului României şi ai societăţii civile.

Evenimentul a marcat 50 de ani de la iniţierea Politicii Agricole Comune (PAC), propunând o dezbatere asupra provocărilor cu care se confruntă România în domeniul agricol şi o reflecţie asupra viitorului PAC după 2013.

În cadrul sesiunii „PAC după 2013", secretarul de stat Luminiţa Odobescu a prezentat o serie de aprecieri de natură strategică cu privire la rolul PAC la nivel naţional şi comunitar, inclusiv în contextul negocierilor vizând viitorul exerciţiu financiar al UE post 2013.

Intervenţia a accentuat necesitatea reflectării principiului solidarităţii în cadrul financiar multianual 2014-2020, precum şi potenţialul sectorului agricol de a contribui la recuperarea decalajelor de dezvoltare între statele membre, PAC fiind un pilon al susţinerii procesului de creştere economică şi creare de locuri de muncă la nivel european.

Secretarul de stat a subliniat, totodată, că România va urmări cu prioritate, în negocierile privind viitorul buget al Uniunii, consolidarea alianţelor cu statele cu viziuni similare, apreciind că o poziţie puternică de grup va putea susţine o politică agricolă care să beneficieze în continuare de alocări financiare importante şi să răspundă, în acelaşi timp, provocărilor cu care se confruntă legate de schimbările climatice, concurenţa internaţională, factorul demografic, gestionarea eficienta a resurselor etc. „Suntem conştienţi că şansele de reuşită sunt mai mari dacă există o poziţie comună, puternică, decât dacă se fac auzite voci izolate, care transmit cu nuanţe diferite solicitări similare", a arătat, la finalul intervenţiei sale, Luminiţa Odobescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii